Θα καταφέρει η εφαρμογή να επιβιώσει;
Η υπόθεση του TikTok συνεχίζει να εξελίσσεται με ανατροπές. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα που καθυστερεί για 75 ημέρες την προγραμματισμένη απαγόρευση της εφαρμογής στις ΗΠΑ.
Πρότεινε την εξαγορά του 50% της αμερικανικής δραστηριότητας του TikTok, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Ίλον Μασκ να αναλάβει τον ρόλο του αγοραστή.
Ωστόσο, το ερώτημα παραμένει: Θα καταφέρει το TikTok να επιβιώσει;
Την ίδια ώρα, το RedNote, μια κινεζική εφαρμογή, έγινε ξαφνικά trend καθώς οι χρήστες αναζητoύσαν εναλλακτικές από το TikTok λόγω της πιθανής απαγόρευσής του.
Η αντίδραση, ωστόσο, ήταν κυρίως χιουμοριστική, με TikTokers να ευχαριστούν τον “Κινέζο κατάσκοπο” τους για το περιεχόμενο και να διακωμωδούν τις ανησυχίες της αμερικανικής κυβέρνησης για την ασφάλεια των προσωπικών τους δεδομένων.
Με βίντεο στα οποία τραγουδούν στα κινέζικα ή αποχαιρετούν τους κατασκόπους τους, οι χρήστες πλημμυρίζουν τα social media, πάντα με χιούμορ και δημιουργικότητα.
Πάντως, σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, τα περισσότερα παιδιά χρησιμοποιούν το TikTok παρακάμπτοντας τους ηλικιακούς περιορισμούς της πλατφόρμας.
Η μελέτη δείχνει ότι παιδιά από την ηλικία των 11 ετών εμφανίζουν σημάδια εθισμού, ενώ παραδέχονται πως δυσκολεύονται να μειώσουν τη χρήση των social media.
Παράλληλα, η υπερβολική χρήση επηρεάζει αρνητικά τις σχολικές επιδόσεις και συνδέεται με αυξημένη κατάθλιψη και διατροφικές διαταραχές. Οι ειδικοί τονίζουν την ανάγκη για αυστηρότερους ελέγχους ηλικίας και ενισχυμένα εργαλεία γονικού ελέγχου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Fed: Κράτησε αμετάβλητα τα επιτόκια – «Αβέβαιες» οι επιπτώσεις του πολέμου στο Ιράν
- Ιράκ: Ξαναρχίζει η εξαγωγή πετρελαίου από το Κιρκούκ προς την Τουρκία
- Ευρωπαϊκές αγορές: Απώλειες με φόντο επιτόκια Fed, ΕΚΤ και άνοδο στο πετρέλαιο
- Πιερρακάκης: Εξετάζουμε το Fuel Pass, μείωση ΕΦΚ μόνο με «ευρωπαϊκή ευελιξία»
- Κατάρ: Εκκενώνονται οι εγκαταστάσεις LNG στο Ρας Λαφάν μετά τις απειλές Ιράν
- Προστασία πρώτης κατοικίας: Διαχωρισμός από την υπόλοιπη περιουσία με αντάλλαγμα τη ρευστοποίηση
- Σ. Αραβία: Έχει αποκαταστήσει το 50% των εξαγωγών πετρελαίου της μέσω παράκαμψης του Ορμούζ
- Τραμπ: Αίρει το νόμο για τις ναυτιλιακές μεταφορές στις ΗΠΑ προκειμένου να σταθεροποιήσει την αγορά πετρελαίου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








