Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, πριν την συνέντευξη του τελευταίου.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Έλληνας Πρωθυπουργός διατύπωσε τη θέση ότι το να παρεμποδίζεται η δημοκρατική έκφραση του ελληνικού λαού με το κλείσιμο των τραπεζών είναι έξω από τη δημοκρατική παράδοση της Ευρώπης.
Επίσης, επεσήμανε στον Πρόεδρο της Κομισιόν ότι ο ίδιος, ως Ευρωπαίος πολιτικός, οφείλει να υπερασπιστεί τις παραδόσεις της Ευρώπης, ώστε ο ελληνικός λαός να αποφασίσει την Κυριακή απερίσπαστος.
Στην κατεύθυνση αυτή, του ζήτησε να συμβάλλει ώστε να επεκταθεί για λίγες μέρες το πρόγραμμα και να αποκατασταθεί η ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος της χώρας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ξεκίνησε η μερική διακίνηση ώριμων τυριών από τη Λέσβο με αυστηρά μέτρα βιοσφάλειας
- Παπουτσάνης: Μειωμένα 6% στα 1,1 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το α΄τρίμηνο 2026
- ΤΡΑΠΕΖΑ OPTIMA BANK A.E. - Optima bank | ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ
- QUEST ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. - Πρόσκληση Τακτικής Γενικής Συνέλευσης
- Ανοιξαν οι αιτήσεις για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Διαχείρισης Εργων από ΕΜΠ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
- ΕΛΣΤΑΤ: Στα 2,79 δισ. ευρώ το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου τον Φεβρουάριο
- Axios: ΗΠΑ και Ιράν κοντά σε προκαταρκτική συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου
- Το ευρώ ενισχύεται 0,31% στα 1,1733 δολάρια
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







