Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις που αφορούν τη μεταναστευτική και προσφυγική κρίση, με φόντο τη δραματική κλιμάκωση στη Συρία.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με την καγκελάριο της Γερμανίας, με τους δύο ηγέτες να συζητούν την κατάσταση στην Τουρκία και τις κινήσεις των μεταναστών προς τα ελληνικά σύνορα, όπως αναφέρει η ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε την καγκελάριο για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση, καθώς οι ελληνικές αρχές έτκλεισαν το τελωνείο στις Καστανιές του Έβρου.
Οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε ετοιμότητα, μετά τον συναγερμό που σήμαναν οι δηλώσεις Τούρκου αξιωματούχου, σύμφωνα με τις οποίες η Τουρκία θα ανοίξει τα σύνορα ώστε πρόσφυγες και μετανάστες να περάσουν στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Α/ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος αναχωρεί για τον Έβρο, όπου θα επισκεφτεί συγκεκριμένα σημεία της μεθορίου, ενώ κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι «Η Ελλάδα έχει αυστηροποιήσει στον μέγιστο δυνατό βαθμό τη φύλαξη των συνόρων της σε ξηρά και θάλασσα».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Τάσσεται υπέρ του «στρατιωτικού Σένγκεν» για ενδεχόμενη ρωσική επίθεση
- Ασήμι: Άλμα 3,4% στα 65,94 δολάρια ανά ουγγιά – Ρεκόρ όλων των εποχών
- Γ. Παράσχης (ΣΕΤΕ): Πρόβλεψη για ταξιδιωτικές εισπράξεις πάνω από 22,5 δισ. ευρώ το 2025
- Προοδευτική: Προχωρά σε αύξηση κεφαλαίου υπέρ της LDA Capital – Στις 5 Ιανουαρίου η ΓΣ
- ΑΒ Βασιλόπουλος: Εκδίδει ομολογιακό δάνειο 45 εκατ. ευρώ
- ΔΕΘ: Ο Χρήστος Τσεντεμεΐδης νέος μη εκτελεστικός πρόεδρος
- ΕΚΤΕΡ: Προχωράει σε ανέγερση των νέων κεντρικών της γραφείων στην Αγία Παρασκευή
- Μουζάκης: Στις 31 Δεκεμβρίου η πληρωμή των οφειλόμενων τόκων στους ομολογιούχους
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







