Αν ένας πόλεμος μπορεί να σταματήσει σε μια περιοχή, τότε σίγουρα μπορούν να σταματήσουν και άλλοι πόλεμοι, είπε ο Ουκρανός πρόεδρος
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι συνομίλησε, σε μια τηλεφωνική συνδιάλεξη το απόγευμα του Σαββάτου, με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε σήμερα στο Telegram ο προσωπάρχης του Ουκρανού προέδρου Αντρίι Γιέρμακ.
Ο Ουκρανός πρόεδρος συνεχάρη τον Αμερικανό ομόλογό του για το «εξαιρετικό επίτευγμά» του στην εξασφάλιση κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα κατά τη διάρκεια μιας «πολύ θετικής και παραγωγικής» τηλεφωνικής συνομιλίας.
Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι «αν ένας πόλεμος μπορεί να σταματήσει σε μια περιοχή, τότε σίγουρα μπορούν να σταματήσουν και άλλοι πόλεμοι, συμπεριλαμβανομένου του ρωσικού πολέμου».
Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης τις ρωσικές επιθέσεις στο ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας και τους τρόπους ενίσχυσης της αεροπορικής άμυνας της χώρας, ανέφερε ο Ζελένσκι σε ανάρτηση στο X, «καθώς και τις συγκεκριμένες συμφωνίες στις οποίες εργαζόμαστε για να το εξασφαλίσουμε αυτό».
«Πρέπει να υπάρχει ετοιμότητα από τη ρωσική πλευρά να εμπλακεί σε πραγματική διπλωματία, αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω της δύναμης. Σας ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε!», είπε.
Η τηλεφωνική επικοινωνία διεξήχθη την επομένη μίας εκ των σφοδρότερων ρωσικών επιθέσεων εναντίον του ουκρανικού ενεργειακού δικτύου. Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου χθες στο Κίεβο, ο Ζελένσκι κάλεσε τον Ντόναλντ Τραμπ να «ασκήσει πιέσεις» στον Βλαντιμίρ Πούτιν προκειμένου να σταματήσει τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον της Ουκρανίας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Tελευταία αγωνιστική με 18 μεγάλες μάχες (22:00) για την πρόκριση στο Champions League
- ΟΔΔΗΧ: Στο 1,74% ανέβηκε το επιτόκιο στα 3μηνα έντοκα γραμμάτια για 400 εκατ. ευρώ
- ΑΛΟΥΜΥΛ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-Παροχή άδειας για σύναψη συναλλαγής με συνδεδεμένο μέρος (κατ’ άρθρο 101 παρ. 2 και 3 του Ν. 4548/2018)
- ΕΚΤ: Η καθαρή αποταμίευση στην ευρωζώνη μειώθηκε στα 863 δισ. ευρώ το γ΄τρίμηνο 2025
- Ταυτοποιήθηκαν οι επτά νεκροί φίλοι του ΠΑΟΚ – Με αεροσκάφος η διακομιδή τους στην Ελλάδα
- ALPHA TRUST - ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Ελβετικό φράγκο: Έφτασε σε υψηλό 11 ετών και προκαλεί ανησυχία στην Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας
- Πτώση 6% για την LVMH μετά τα αποτελέσματα του δ’ τριμήνου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








