Αν ένας πόλεμος μπορεί να σταματήσει σε μια περιοχή, τότε σίγουρα μπορούν να σταματήσουν και άλλοι πόλεμοι, είπε ο Ουκρανός πρόεδρος
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι συνομίλησε, σε μια τηλεφωνική συνδιάλεξη το απόγευμα του Σαββάτου, με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε σήμερα στο Telegram ο προσωπάρχης του Ουκρανού προέδρου Αντρίι Γιέρμακ.
Ο Ουκρανός πρόεδρος συνεχάρη τον Αμερικανό ομόλογό του για το «εξαιρετικό επίτευγμά» του στην εξασφάλιση κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα κατά τη διάρκεια μιας «πολύ θετικής και παραγωγικής» τηλεφωνικής συνομιλίας.
Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι «αν ένας πόλεμος μπορεί να σταματήσει σε μια περιοχή, τότε σίγουρα μπορούν να σταματήσουν και άλλοι πόλεμοι, συμπεριλαμβανομένου του ρωσικού πολέμου».
Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης τις ρωσικές επιθέσεις στο ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας και τους τρόπους ενίσχυσης της αεροπορικής άμυνας της χώρας, ανέφερε ο Ζελένσκι σε ανάρτηση στο X, «καθώς και τις συγκεκριμένες συμφωνίες στις οποίες εργαζόμαστε για να το εξασφαλίσουμε αυτό».
«Πρέπει να υπάρχει ετοιμότητα από τη ρωσική πλευρά να εμπλακεί σε πραγματική διπλωματία, αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω της δύναμης. Σας ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε!», είπε.
Η τηλεφωνική επικοινωνία διεξήχθη την επομένη μίας εκ των σφοδρότερων ρωσικών επιθέσεων εναντίον του ουκρανικού ενεργειακού δικτύου. Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου χθες στο Κίεβο, ο Ζελένσκι κάλεσε τον Ντόναλντ Τραμπ να «ασκήσει πιέσεις» στον Βλαντιμίρ Πούτιν προκειμένου να σταματήσει τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον της Ουκρανίας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Wall Street: Ξεκίνημα με απώλειες και το βλέμμα στις μετοχές AI και την Nvidia
- Παγκόσμιο blackout στο Διαδίκτυο – Έπεσε το Cloudflare προκαλώντας προβλήματα σε πολλούς ιστότοπους
- Club Hotel Casino Loutraki: Διαψεύδει κάθε εμπλοκή σε «κύκλωμα απάτης»
- Εμπορικός και Επαγγελματικός Σύλλογος Κηφισιάς: Συγκέντρωση τροφίμων για τη Στέγη Κοριτσιού «Αγία Άννα»
- Απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας για οχήματα οργανώσεων εθελοντών πυροσβεστών
- Ομιλος CSG: Αλμα εσόδων 82,4% στα 4,49 δισ. ευρώ το εννεάμηνο 2025
- KRAFT Paints: Αναβάθμισε σχολείο της Αστυπάλαια
- Ρωσία και ΗΠΑ σχεδιάζουν νέα ανταλλαγή κρατουμένων
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








