Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επέλεξε ξανά τη Σαουδική Αραβία ως το πρώτο ταξίδι του στο εξωτερικό μετά την ορκωμοσία του
Την πρόθεση της Σαουδικής Αραβίας να επενδύσει στις ΗΠΑ 600 δισ. δολάρια τα επόμενα 4 χρόνια ανακοίνωσε ο πρίγκιπας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.
Το βράδυ της Δευτέρας ο Τραμπ ρωτήθηκε αν η Σαουδική Αραβία θα είναι ξανά ο πρώτος προορισμός που θα επισκεφθεί στο εξωτερικό, όπως είχε κάνει το 2017, και απάντησε «το έκανα την τελευταία φορά και συμφώνησαν να αγοράσουν αγαθά της χώρας μας αξίας 450 δισ. δολαρίων. Αν η Σαουδική Αραβία θέλει να αγοράσει άλλα 450 ή 500 δισ. δολάρια – θα μεγαλώσουμε το ποσό λόγω του πληθωρισμού – πιστεύω ότι θα το κάνω ξανά».
Trump says his first visit last time was Saudi Arabia because they promised to buy $450 billion dollars worth of U.S. products… he suggests he may do it again if they promise to guy 500 billion this time due to inflation 🤣 pic.twitter.com/qaPU8k6hV6
— A2THEZ (@awakenowzone) January 21, 2025
Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας «ο πρίγκιπας διάδοχος επαναβεβαίωσε την πρόθεση του βασιλείου να διευρύνει τις επενδύσεις και το εμπόριο με τις ΗΠΑ τα επόμενα τέσσερα χρόνια σε ύψος 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων, και ενδεχομένως και πάνω από αυτό το ποσό»
Υπενθυμίζεται ότι μέχρι το 2017, παραδοσιακά το πρώτο ταξίδι των προέδρων των ΗΠΑ ήταν στη Μεγάλη Βρετανία, παράδοση που ανέτρεψε ο Τραμπ.
Όπως σημειώνει το Associated Press εκείνο το ταξίδι είχε τονίσει τους στενούς δεσμούς της κυβέρνησης Τραμπ με τους ηγέτες των πλουτοπαραγωγικών κρατών του Κόλπου καθώς οι εταιρείες του είχαν, επίσης, επιδιώξει συμφωνίες στην περιοχή αυτή.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ουάνγκ Γι (Κινέζος ΥΠΕΞ): Κίνα και Καναδάς θα πρέπει να ενισχύσουν τη συνεργασία τους
- ΑΑΔΕ: Σφραγίστηκαν για δυο χρόνια τρία πρατήρια βενζίνης στην Αττική με «πειραγμένες» αντλίες
- Ζαχαράκη προς πρυτάνεις: «Καθαροί κανόνες, καθαρές ευθύνες»
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με απώλειες εν αναμονή της επιστολής Τραμπ στην ΕΕ για τους δασμούς
- ΟΗΕ: Δεν θα ανανεωθεί η συμφωνία για τις ρωσικές εξαγωγές τροφίμων και λιπασμάτων
- Επίδομα 100 ευρώ: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι για το πρόγραμμα επιμόρφωσης
- Τζένσεν Χουάνγκ: Ρευστοποίησε μετοχές της Νvidia αξίας 36,4 εκατ. δολαρίων
- Μητέρα της Μουρτζούκου: «Πίστευα ότι κάτι έχει κάνει στην αδερφή της»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις