Η Τουρκία είναι η μεγάλη κερδισμένη από την εξαμηνιαία αναθεώρηση των δεικτών FTSE Russell με είσοδο 13 μετοχών στον large Cap.
Η Ελλάδα έχει μία είσοδο στον Mid Cap, με τη μετοχή της Τιτάν να εισέρχεται στον εν λόγω δείκτη αλλά και στον FTSE All World.
Οι αλλαγές θα ισχύσουν μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης της Παρασκευής 3 Μαρτίου. Υπενθυμίζεται πάντως πως τον περασμένο Αύγουστο οι ελληνικές μετοχές είχαν αναβαθμιστεί κυρίως λόγω του πολέμου στην Ουκρανία που είχε οδηγήσει στην έξοδο από τους δείκτες πολλών μετοχών από τη Ρωσία.
Τότε είχαν μετακομίσει στον large Cap 11 ελληνικές μετοχές από τον Mid Cap και συγκεκριμένα οι μετοχές των Alpha Bank, Eurobank, ΕΛΠΕ, Jumbo, Μotor Oil, Μυτιληναίος, Εθνική Τράπεζα, ΟΠΑΠ, Τράπεζα Πειραιώς, ΔΕΗ και Τέρνα Ενεργειακή.
Επίσης στον MID CAP είχαν αναβαθμιστεί 10 ελληνικές μετοχές.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη: Η Ρωσία απείλησε την Ουκρανία με πόλεμο διαρκείας
- ΔΕΗ: Στο 6,34% το ποσοστό ιδίων μετοχών
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν 5η εβδομάδα με κέρδη – Άλμα 7% από Richemont
- Ανδρουλάκης για τροπολογία για offshore συγγενών πολιτικών: «Ποιους προστατεύετε;»
- Haven Studios (Sony): Αποχώρησε ξαφνικά η Τζέιντ Ρέιμοντ, ιδρύτρια του στούντιο που δημιούργησε το Playstation
- ΗΠΑ: Πτώση ρεκόρ στην καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Μάιο λόγω δασμών
- Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο: Σε ειδική άδεια ο εισαγγελέας Καρίμ Χαν
- Σύσκεψη στο ΥΠΕΝ για την επίλυση θεμάτων τηλεθέρμανσης της Δυτικής Μακεδονίας
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις