Το τελευταίο τρίμηνο του 2018, συνεχίζοντας την τάση που είχε διαφανεί στο 3ο τρίμηνο, ο Όμιλος Τιτάν παρουσίασε βελτίωση επιδόσεων σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017, ως προς τον κύκλο εργασιών, τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) και τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους (NPAT).
Οι επιδόσεις τους τελευταίους τρεις μήνες του 2018, και για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, ενισχύθηκαν, αντιστρέφοντας την τάση του σχετικά αδύναμου πρώτου εξαμήνου του 2018.
Σύμφωνα και με προηγούμενες ενημερώσεις της διοίκησης για τις προοπτικές του Ομίλου, τα αποτελέσματα το δεύτερο εξάμηνο του 2018 ήταν βελτιωμένα σε σύγκριση με το 2017 παρουσιάζοντας υψηλότερο κύκλο εργασιών ο οποίος οδήγησε σε βελτιωμένα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) και υψηλότερα καθαρά κέρδη μετά από φόρους.
Η βελτίωση αυτή είχε ως αποτέλεσμα την ανάκτηση μέρους των απωλειών στον κύκλο εργασιών και τη λειτουργική κερδοφορία του πρώτου εξαμήνου του 2018, ενώ τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους σημείωσαν σημαντική αύξηση τόσο το πρώτο όσο και το δεύτερο εξάμηνο του έτους.
Η βελτιωμένη κερδοφορία προήλθε κυρίως από τις ΗΠΑ και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, αγορές με αυξανόμενα έσοδα, ενώ οι υπόλοιπες αγορές δεν παρουσίασαν ουσιαστική μεταβολή.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πρεμιέρα για την Επιτροπή Ελέγχου Αμεσων Ξένων Επενδύσεων
- Μεγάλες εταιρείες ζητούν από τις Βρυξέλλες να παγώσει το νόμο περί τεχνητής νοημοσύνης
- JP Morgan: Ο “οδικός χάρτης” για τα ελληνικά ομόλογα το β’ εξάμηνο
- Νεκροί από μαζικούς πυροβολισμούς στο Σικάγο
- ΔΥΠΑ: 36.778 άνεργοι βρήκαν δουλειά μέσω των προγραμμάτων απασχόλησης το α’ εξάμηνο
- ΙΕΛΚΑ: Αύξηση 1,78% οι τιμές στα σούπερ μάρκετ τον Ιούνιο 2025
- Σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα ο Ντιόγκο Ζότα της Λίβερπουλ, 28 ετών
- Φάις Συμμετοχών: ΑΜΚ με δωρεάν 177.500 νέες μετοχές σε προσωπικό και συνεργάτες
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις