Όλοι οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων Ελευσίνας συμβλήθηκαν με το σχέδιο εξυγίανσης της ΟΝΕΧ. Πρόκειται όπως επισημαίνουν κύκλοι της αγοράς «για ιστορική συμφωνία άνευ προηγμένου με τον κόσμο της εργασίας να επικυρώνει, με τον πλέον ηχηρό τρόπο, το δίκαιο της συμφωνίας, την πίστη του στο επιχειρηματικό πλάνο και το μοντέλο αναγέννησης της ΟΝΕΧ», για να προσθέσουν: «Δικαιώνεται πλήρως Κυβέρνηση, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που το στήριξαν, όπως είχαν στηρίξει και το πετυχημένο σχέδιο εξυγίανσης του αναγεννημένου Νεωρίου, που εδώ και 3 χρόνια ανήκει επίσημα στην ΟΝΕΧ και δεν μπορείς να βρεις ελεύθερη ούτε διπλή ντάνα στους ντόκους του..»
_x000D_
Μετά την εξέλιξη αυτή αναμένεται εντός της ημέρας η τυπική υπογραφή από τις Τράπεζες που έχουν ήδη συμφωνήσει και η υποβολή στα αρμόδια δικαστήρια.
_x000D_
Διαφαίνεται, σύμφωνα με οικονομικούς κύκλους ότι μέσα στο 2023 τα Ναυπηγεία Ελευσίνας μετά από μια δεκαετία απουσίας θα αρχίσουν να υποδέχονται πλοία της ποντοπόρου ναυτιλίας στις δεξαμενές τους αφού από ότι λένε οι ειδικοί προηγηθεί ένα τεράστιο έργο αποκατάστασης, αναβάθμισης και επιστροφής τους στην επιχειρησιακή λειτουργικότητα.
_x000D_
_x000D_
Στις αρχές του Οκτωβρίου ο Πρόεδρος της ΟΝΕΧ, Πάνος Ξενοκώστας, ανακοίνωσε την καταβολή δώρου Χριστουγέννων συνολικού ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ στους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Ελευσίνας και μάλιστα ανεξάρτητα από το αν θα έχει βγει η απόφαση του δικαστηρίου για την εξυγίανση. Θα λάβουν 2.000 ευρώ ο καθένας από τους 600 ενεργούς εργαζόμενους, έναντι αυτών που έχουν λαμβάνειν (1,2 εκατομμύρια ευρώ).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μπέσεντ: Η επιβολή δασμών την 1η Αυγούστου «θα ασκήσει μεγαλύτερη πίεση» στους εταίρους για συμφωνίες
- ΗΠΑ: Ρεπουμπλικανή βουλευτής ζητά τη δίωξη του Πάουελ (Fed) για ψευδορκία
- Ανδρουλάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Μια επιθεώρηση του Μαξίμου με ακριβό κάστινγκ και guest star με μαντικές ικανότητες
- Ευρωπαϊκές αγορές: Μικτά πρόσημα με το βλέμμα στους δασμούς Τραμπ στην ΕΕ
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Πιερρακάκης δεν μηδενίζει τις προμήθειες ΑΤΜs
- Άρειος Πάγος: Διαψεύδει δημοσιεύματα περί εισήγησης υπέρ των funds και κατά δανειοληπτών
- Intralot: Οριστική συμφωνία για την εξαγορά της Bally’s
- Δήμος Αθηναίων: Λουκέτο σε 7 καταστήματα εστίασης για αυθαίρετη χρήση κοινόχρηστων χώρων
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις