Οι πιο δημοφιλείς υπηρεσίες cloud ήταν υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (85,2%), λογισμικό γραφείου (71,7%) και αποθήκευση αρχείων (71,5%), σύμφωνα με την Eurostat
Το 2025, το 52,7% των επιχειρήσεων της ΕΕ χρησιμοποίησε υπηρεσίες cloud computing επί πληρωμή (δηλαδή, ηλεκτρονικές υπηρεσίες που χρησιμοποιούνται για πρόσβαση σε λογισμικό, υπολογιστική ισχύ, χωρητικότητα αποθήκευσης κ.λπ.), σημειώνοντας αύξηση 7,4% σε σύγκριση με το 2023, σύμφωνα με την Eurostat.
Επιπλέον, καταγράφηκε σημαντικότερη αύξηση σε σύγκριση με το 2014, όταν το 17,8% των επιχειρήσεων χρησιμοποίησε υπηρεσίες cloud επί πληρωμή.
Τα υψηλότερα ποσοστά επιχειρήσεων που χρησιμοποίησαν υπηρεσίες cloud computing επί πληρωμή το 2025 καταγράφηκαν στη Φινλανδία (79,2%), την Ιταλία (75,6%) και τη Μάλτα (74,9%). Στο άλλο άκρο της κλίμακας, λιγότερο από το ένα τέταρτο των επιχειρήσεων στη Ρουμανία (24,9%), την Ελλάδα (24,3%) και τη Βουλγαρία (17,8%) χρησιμοποίησαν τέτοιες υπηρεσίες επί πληρωμή.
Μεταξύ 2023 και 2025, η χρήση υπηρεσιών cloud computing επί πληρωμή αυξήθηκε στις περισσότερες χώρες, με τη Λιθουανία (+19,7%), την Ιταλία (+14,2%) και τη Γαλλία (+13,7% να σημειώνουν τη μεγαλύτερη αύξηση.

Οι πιο δημοφιλείς υπηρεσίες cloud το 2025
Τα δεδομένα δείχνουν ότι το 2025, οι περισσότερες επιχειρήσεις της ΕΕ χρησιμοποίησαν το cloud computing επί πληρωμή για υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (85,2%), λογισμικό γραφείου (71,7%) και αποθήκευση αρχείων (71,5%). Δημοφιλείς ήταν επίσης οι εφαρμογές λογισμικού ασφαλείας (65,5%), οι εφαρμογές λογισμικού χρηματοοικονομικών ή λογιστικής (58,2%) και η φιλοξενία για τη βάση δεδομένων της επιχείρησης (45,5%).
Οι επιχειρήσεις χρησιμοποίησαν επίσης υπηρεσίες cloud επί πληρωμή για λογισμικό σχεδιασμού επιχειρηματικών πόρων (30,1%), υπολογιστική ισχύ για την εκτέλεση του δικού τους λογισμικού (28,2%), λογισμικό διαχείρισης πελατειακών σχέσεων (27,9%) και τέλος, για πλατφόρμες υπολογιστών για ανάπτυξη, δοκιμή ή ανάπτυξη εφαρμογών (26,1%).

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Alpha Bank: Στο 7,25% η δυνητική συμμετοχή της JPMorgan
- Η Κίνα ηγείται του αγώνα κατά των κρυφών χειρολαβών των αυτοκινήτων
- Παραλίες: Περίπου 3.250 δημοπρασίες θα πραγματοποιηθούν για ενοικίαση – Μέχρι 21 Μαρτίου οι αιτήσεις
- Ολοκληρωμένες λύσεις εξαρτημάτων για επαγγελματικά συστήματα οροφής από την LG Electronics
- ΤτΕ: Αυξήθηκε η ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια το δ’ τρίμηνο 2025 – Πιο χαλαροί οι όροι για τα στεγαστικά
- Euroleague: Εκτός με Ντουμπάι ο Ολυμπιακός (18:00), εντός με Ρεάλ ο Παναθηναϊκός (21:15)
- Τρία ιστορικά ορόσημα το 2026 για την Skoda Auto
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ανεβάζει τον πήχη της μετοχής στα 45,7 ευρώ η Mediobanca και σύσταση overweight
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








