Το ακροδεξιό AfD ξεπέρασε τους Σοσιαλδημοκράτες SPD του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς για πρώτη φορά σε δημοσκόπηση και φιγουράρει ως δεύτερο κόμμα στη Γερμανίας.
Όπως δείχνει σφυγμομέτρηση για τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα RTL, το AfD αποσπά την υποστήριξη του 19% των ερωτηθέντων, σημειώνοντας άνοδο δύο ποσοστιαίων μονάδων μέσα σε μόλις μία εβδομάδα, ενώ το SPD έμεινε κολλημένο στο 18%. Η συντηρητική συμμαχία CDU/CSU υποχώρησε κατά μία μονάδα, στο 29%, οι Πράσινοι παρέμειναν στο 14% και το FDP στο 7%. To Ινστιτούτο Forsa πήρε συνέντευξη από 2.504 άτομα στο διάστημα 6 έως 12 Ιουνίου.
Το ακροδεξιό κόμμα αμφισβητεί τον αντίκτυπο που έχουν οι άνθρωποι στην υπερθέρμανση του πλανήτη και επίσης θέλει να εμποδίσει την είσοδο περισσότερων ξένων στη Γερμανία. Έχει εκμεταλλευτεί τις εσωτερικές διαμάχες στον κυβερνώντα συνασπισμό του κεντροαριστερού SPD του Σολτς, των περιβαλλοντιστών Πρασίνων και των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) που υποστηρίζουν τις επιχειρήσεις.

Ο υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους (SPD) εξακολουθεί να είναι μακράν ο πιο δημοφιλής πολιτικός, σύμφωνα με ξεχωριστή δημοσκόπηση του Forsa σε δείγμα 1.507 ατόμων που διεξήχθη μεταξύ 7-9 Ιουνίου, με βαθμολογία αποδοχής 59, αυξημένη κατά τρεις μονάδες σε σύγκριση με τον Απρίλιο.
Ο αντίστοιχος βαθμός που πήρε ο Σολτς μειώθηκε δύο μονάδες, στις 40, ενώ ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ υποχώρησε έξι μονάδες, στις 34. Ο αντικαγκελάριος των Πρασίνων έγινε στόχος επικρίσεων για την κυβερνητική πολιτική για το κλίμα τις τελευταίες εβδομάδες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αποστολάκη: Στον «αέρα» οι ρυθμίσεις οφειλών – Οι servicers καθυστερούν την απόφαση του Αρείου Πάγου
- Paramount – Warner Bros: Διακανονισμός με 12 πολιτείες ανοίγει τον δρόμο για τη μεγάλη συγχώνευση
- Ράλι ανακούφισης στην Ευρώπη: Τεχνολογία και τράπεζες «απογείωσαν» τις αγορές
- Economist: Η παγίδα του ακριβού χρήματος απειλεί τις υπερχρεωμένες οικονομίες
- Μπέσεντ: Από τις 23 Σεπτεμβρίου οι ιρανικές αεροπορικές εταιρείες θα είναι «καθηλωμένες»
- Συμφωνία στην ΕΕ για άρση των κυρώσεων σε Ουσμάνοφ και Φρίντμαν
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στις 29 Σεπτεμβρίου η καταβολή τόκων 8,09 εκατ. ευρώ στους ομολογιούχους
- Επίθεση σε τάνκερ που διέσχιζε τα Στενά του Ορμούζ, σώο το πλήρωμα
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








