Τον Οκτώβριο σημειώθηκε η μεγαλύτερη εκκαθάριση κρυπτονομισμάτων στην ιστορία
Τα κρυπτονομίσματα «μπήκαν στον Οκτώβριο, ακολουθώντας το χρυσό και τις μετοχές που πλησίαζαν τα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών, και στη συνέχεια, όταν η αβεβαιότητα έπληξε τις αγορές για πρώτη φορά ίσως φέτος, δεν επέστρεψαν μαζικά στο bitcoin», δήλωσε ο Adam McCarthy, ανώτερος αναλυτής έρευνας στον πάροχο δεδομένων ψηφιακής αγοράς Kaiko.
Τον Οκτώβριο σημειώθηκε η μεγαλύτερη εκκαθάριση κρυπτονομισμάτων στην ιστορία, μετά την ανακοίνωση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για την επιβολή δασμού 100% στις κινεζικές εισαγωγές και την απειλή ελέγχου των εξαγωγών κρίσιμου λογισμικού.
Το bitcoin έπεσε στα 104.782,88 δολάρια κατά την περίοδο 10-11 Οκτωβρίου, μετά την επίτευξη νέου ρεκόρ λίγες ημέρες νωρίτερα, πάνω από τα 126.000 δολάρια.
«Η κατάρρευση της 10ης Οκτωβρίου υπενθύμισε στους ανθρώπους ότι αυτή η κατηγορία περιουσιακών στοιχείων είναι πολύ περιορισμένη», δήλωσε ο McCarthy. «Πρόκειται για το bitcoin και το (ether), και ακόμη και αυτά μπορούν να υποστούν πτώση 10% σε 15, 20 λεπτά».
Ένας θυελλώδης Οκτώβριος τελείωσε με τους επενδυτές να είναι αβέβαιοι για την πορεία της παγκόσμιας νομισματικής πολιτικής στο εγγύς μέλλον, καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αντέδρασε στις προσδοκίες της αγοράς ότι θα συνεχίσει να μειώνει τα επιτόκια φέτος, καθώς η διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης εμποδίζει τη δημοσίευση κρίσιμων οικονομικών δεδομένων.
Παρά την πτώση του Οκτωβρίου, το bitcoin εξακολουθεί να σημειώνει άνοδο άνω του 16% μέχρι στιγμής φέτος.
Τα κρυπτονομίσματα έχουν γενικά γνωρίσει άνοδο φέτος, καθώς ο Τραμπ έχει αγκαλιάσει τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, γεγονός που οδήγησε στην απόρριψη μιας σειράς αγωγών εναντίον γνωστών πλατφορμών κρυπτονομισμάτων και σε μια στροφή των χρηματοοικονομικών ρυθμιστικών αρχών του Τραμπ προς τη δημιουργία εξειδικευμένων κανόνων για τη ρύθμιση των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Οι δύο λύσεις για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο, που δίνει το υπουργείο Οικονομικών
- Κομισιόν: Κάνει πίσω για την απαγόρευση νέων βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων
- Πεσκόφ: Η συμμετοχή των Ευρωπαίων στις διαπραγματεύσεις για το ουκρανικό δεν προμηνύει τίποτα καλό
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με απώλειες λόγω πιέσεων στον αμυντικό κλάδο
- ΟΠΑΠ: Γενική Συνέλευση για τη Στρατηγική Συγχώνευση με Allwyn
- Μητσοτάκης: Επιστροφή δύο ενοικίων σε εκπαιδευτικούς, νοσηλευτές, γιατρούς επαρχίας, ανακαινίσεις με επιδότηση 90%
- Ουγγαρία: Συμφωνία με τις ΗΠΑ για παράδοση 400 εκατ. κυβικών μέτρων LNG ετησίως
- Πιερρακάκης: Στο 2,4% η ανάπτυξη το 2026 και μέση αύξηση 4,5% των εξαγωγών στην τριετία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







