Το Delta Restaurant δημιουργήθηκε από το Δειπνοσοφιστήριον με πρωτοβουλία και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)
Σε μια χρονιάο-ρόσημο για τη διεθνή γαστρονομία, το La Liste 2026 αναδεικνύει το Delta ως κορυφαίο εστιατόριο της Ελλάδας, τοποθετώντας την ελληνική κουζίνα δίπλα στα μεγαλύτερα ονόματα του κόσμου. Ο διεθνής οδηγός La Liste, από τους πιο αυστηρούς και επιδραστικούς θεσμούς για όσους αναζητούν την απόλυτη εμπειρία γεύσης και ταξιδιού, χαρτογραφεί κάθε χρόνο την παγκόσμια γαστρονομική σκηνή, συνθέτοντας χιλιάδες κριτικές, αξιολογήσεις από οδηγούς και ψηφιακές πλατφόρμες σε ένα ενιαίο, data-driven ranking. Με περισσότερες από 1.100 πηγές σε 200 χώρες και πάνω από 40.000 καταχωρήσεις, έχει καταστεί σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του fine dining παγκοσμίως.

Η κυρία Jana Cechova, Restaurant Manager, ανάμεσα στους βραβευθέντες.
Στο πλαίσιο της 10ης επετείου του θεσμού, το La Liste φωτίζει ένα ραγδαία μεταβαλλόμενο γαστρονομικό τοπίο, όπου η παγκόσμια κουζίνα γίνεται ολοένα και πιο δυναμική, ευρηματική και δημιουργική. Από τις 200 χώρες που συμμετείχαν, μόλις 20 ξεχώρισαν για τα Special Awards του 2026, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, με το Delta restaurant να κατακτά τον τίτλο του κορυφαίου εστιατορίου της χώρας.
Η διάκριση αυτή δεν αποτελεί απλώς μια ακόμη βράβευση, αλλά ισχυρή επιβεβαίωση ότι η σύγχρονη ελληνική γαστρονομία διεκδικεί πλέον με αυτοπεποίθηση τη θέση της στον παγκόσμιο χάρτη, πρωταγωνιστώντας δίπλα σε εμβληματικά εστιατόρια διεθνώς. Κατά τη διάρκεια του Gala 2026 στο Quai d’Orsay, στο Παρίσι, όπου συγκεντρώθηκε η διεθνής γαστρονομική ελίτ, κορυφαίοι σεφ, επιχειρηματίες και πολιτικά πρόσωπα, το βραβείο για το Delta παρέλαβαν η Jana Cechova, Restaurant Manager, και ο Δημήτρης Χριστοφιλέας, Ιδιοκτήτης & CEO του Δειπνοσοφιστήριον.

O Δημήτρης Χριστοφιλέας.
Η ένταξη του Delta στο elite club του La Liste σφραγίζει τη σταθερά ανοδική πορεία ενός εστιατορίου που, μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια, έχει επαναπροσδιορίσει την έννοια της fine dining εμπειρίας στην Ελλάδα. Με συνέπεια, δημιουργικότητα και ξεκάθαρα διεθνή προσανατολισμό, η ομάδα του Delta εξελίσσει και προβάλλει τη σύγχρονη ελληνική γαστρονομία, κατακτώντας διαρκώς διεθνή αναγνώριση και σημαντικές διακρίσεις, μια εμπειρία που δικαιούται και αξίζει να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο.
Το Delta Restaurant δημιουργήθηκε από το Δειπνοσοφιστήριον τον Ιούλιο του 2021, με πρωτοβουλία και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), με στόχο να αποτελέσει έναν πρότυπο γαστρονομικό προορισμό αντάξιο των υψηλών προδιαγραφών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και να αναδείξει την ελληνική κουζίνα σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι το μοναδικό εστιατόριο στην Ελλάδα με 2 αστέρια Michelin, διάκριση που απέσπασε τα έτη 2022 και 2023 ενώ διαθέτει επίσης Green Star for Sustainable Gastronomy, καθώς και σημαντικές βραβεύσεις για την αρχιτεκτονική του μπαρ και τον πρωτοποριακό σχεδιασμό του interior.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Γκιλφόιλ σε Χατζηδάκη: «Ο ρόλος της Ελλάδας ως περιφερειακού και διεθνούς κόμβου θα αυξηθεί»
- Wall Street: Μεικτά πρόσημα – Πιέσεις από Microsoft
- ΙΟΒΕ: Περίπου 4 δισ. ευρώ στο ΑΕΠ συμβάλλουν οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις
- Παπαθανάσης: «Ταχεία υλοποίηση του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, ύψους 1,6 δισ. ευρώ»
- Χρυσός χορηγός ο Όμιλος AKTOR της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής έως τους Ολυμπιακούς Αγώνες Los Angeles 2028
- Το Delta στην κορυφή: Top εστιατόριο της Ελλάδας από το La Liste 2026
- Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών: Το πραγματικό εισόδημα των Ελλήνων το 2024 ήταν 15% χαμηλότερο από το 2009
- Ολυμπία Οδός: Οι τιμές διοδίων για τη ζώνη Πάτρα- Κυλλήνη
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








