Ανταπόκριση στην ηλεκτρονική έκδοση της Rheinische Post αναφέρεται στα σχέδια επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές προκειμένου να εξασφαλίσει τη συνέχεια της χρηματοδότησής της μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος δανεισμού. Όπως σημειώνεται, «τρία χρόνια μετά την τελευταία έκδοση η Αθήνα σχεδιάζει τώρα ένα νέο ομόλογο.
Εγκαίρως, πριν από το τέλος του προγράμματος, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (Ο.Δ.ΔΗ.Χ.) θέλει να τεστάρει την όρεξη των επενδυτών για νέα ελληνικά χρεόγραφα. Συζητείται η έκδοση ενός πενταετούς ομολόγου με όγκο περίπου δύο δις ευρώ».
Όπως επισημαίνει η εφημερίδα του Ντύσελντορφ, «είναι σαφές: Η Ελλάδα θα πρέπει να καταβάλει επιτόκια μεταξύ 4% και 5% για να αντλήσει φρέσκο χρήμα στις κεφαλαιαγορές, και ως εκ τούτου αισθητά περισσότερα χρήματα συγκριτικά με όσα καταβάλλει για τα δάνεια ευρωπαϊκής βοήθειας. Όμως το κόστος του δανεισμού δεν βρίσκεται τώρα στο επίκεντρο, δεδομένου ότι θα πρόκειται για περιορισμένο ποσό. Το ζητούμενο είναι να αποκατασταθεί ξανά βήμα-βήμα η πρόσβαση στις αγορές».
Σύμφωνα με τον Γερμανό ανταποκριτή, περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει το σενάριο εξόδου στις αγορές το φθινόπωρο «επειδή η Ελλάδα θα μπορούσε πιθανόν τότε να αναχρηματοδοτηθεί με ευνοϊκότερους όρους» σε σύγκριση με το αν επιχειρούσε να επανέλθει στις αγορές νωρίτερα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΟΠΑΠ Συμμετοχών Ανώνυμη Εταιρεία - Οικονομική έκθεση ΟΠΑΠ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (2025,Ετήσιος ισολογισμός,Ενοποιημένη)-iXBRL
- Ανακοίνωση Aegean για επιπλέον ακυρώσεις πτήσεων στη Μέση Ανατολή
- Κομισιόν για Μ. Ανατολή: Θα συγκληθεί ειδική ομάδα για την ενέργεια και τις επιπτώσεις
- Τραμπ: «Αυτή ήταν η τελευταία μας, καλύτερη ευκαιρία να χτυπήσουμε»
- Προσγειώθηκαν τα ελληνικά F16 στην Κύπρο
- Στάρμερ: «Οι βάσεις στην Κύπρο δεν χρησιμοποιούνται από βομβαρδιστικά των ΗΠΑ»
- Ευρωπαϊκές αγορές: Η χειρότερη ημέρα για τον Stoxx 600 εδώ και 7 μήνες
- BALLY'S INTRALOT Α.Ε. - Αγορά ιδίων μετοχών
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








