Τεχνολογία

Το iPhone 15, που μόλις κυκλοφόρησε, ανεβάζει… θερμοκρασία – Είναι ασφαλές, λέει η Apple 

Ένα πρόβλημα λογισμικού και διάφορες εφαρμογές αιτία του προβλήματος

Λίγες μόλις μέρες μετά την κυκλοφορία του iPhone 15 οι κάτοχοι του διαπίστωσαν ότι η συσκευή υπερθερμαίνεται και σε ορισμένες περιπτώσεις «φουσκώνουν». Η Apple έσπευσε να ανακοινώσει ότι οι καταγγελίες έχουν βάση και το πρόβλημα δεν σχετίζεται με τα υλικά από τα οποία αποτελείται η συσκευή γεγονός που θα οδηγούσε σε απόσυρση του αλλά σε ένα σφάλμα λογισμικού της συσκευής το οποίο θα επιδιορθωθεί άμεσα.

Σύμφωνα με την Apple μια σειρά από λειτουργίες του τηλεφώνου όπως η χρήση φωτογραφιών αλλά και εφαρμογές όπως τα videogames, τα social media και κάποιες υπηρεσίες προκαλούν υπερφόρτωση της συσκευής πρόβλημα που θα λυθεί με το update λογισμικού. Ήδη το Instagram και η Uber που διαπιστώθηκε ότι αποτελούν υπηρεσίες που σχετίζονται με την υπερθέρμανση προχώρησαν από τη δική τους πλευρά σε τεχνικές παρεμβάσεις για να μην προκαλούν υπερφόρτωση στο iPhone 15.

Η Apple δεν έχει ανακοινώσει ακόμη την ημερομηνία που θα γίνει το update αλλά διαβεβαιώνει ότι η χρήση της συσκευής είναι ασφαλής. Να σημειωθεί πάντως ότι το iPhone 15 διαφημίστηκε από την Apple για τους νέους ισχυρούς επεξεργαστές του οι οποίοι όπως αναφερόταν μπορεί να στηρίζει πολύ απαιτητικές εφαρμογές όπως βιντεοπαιχνίδια.

close menu