Διεθνή

Το Ιράν απορρίπτει τις απειλές Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ

Financialreport.gr

Μετά το τελεσίγραφο Τραμπ με τις βρισιές κατά του Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε την Κυριακή απειλές κατά του Ιράν και κρίσιμων υποδομών του, χρησιμοποιώντας χυδαίες βρισιές, προειδοποιώντας ότι θα υπάρξουν συνέπειες αν η Τεχεράνη δεν ανοίξει έως την Τρίτη 7 Απριλίου τα Στενά του Ορμούζ. Οι δηλώσεις του έγιναν μετά τη διάσωση τραυματισμένου Αμερικανού αεροπόρου, του οποίου το αεροσκάφος είχε καταρριφθεί από το Ιράν πίσω από τις εχθρικές γραμμές.

Την ίδια ώρα, το Ιράν κλιμάκωσε την ένταση, πλήττοντας στόχους υποδομών σε γειτονικές αραβικές χώρες του Κόλπου και απειλώντας ότι θα περιορίσει και τη διέλευση από το Μπαμπ ελ Μαντέμπ, ακόμη ένα θαλάσσιο πέρασμα μεγάλης στρατηγικής σημασίας κοντά στην Αραβική Χερσόνησο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χυδαίο σχόλιο Τραμπ: «Ανοίξτε το γ@μημένο Στενό, τρελοί μπάσταρδοι, αλλιώς θα ζήσετε την Κόλαση»

Το Ισραήλ τον έβαλε σε έναν πόλεμο, από τον οποίο δεν ξέρει πως να βγει φθάνοντας στο σημείο να χρησιμοποιεί ανεπίτρεπτη για πολιτικό φρασεολογία

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τραμπ θέτει παρόμοια τελεσίγραφα, αν και στο παρελθόν έχει παρατείνει τις προθεσμίες όταν μεσολαβητές διαβεβαίωναν ότι υπήρχε πρόοδος στις προσπάθειες για τερματισμό του πολέμου. Η σύγκρουση, που διαρκεί λίγο περισσότερο από πέντε εβδομάδες, έχει προκαλέσει χιλιάδες θανάτους, ισχυρούς κραδασμούς στις διεθνείς αγορές και μεγάλη άνοδο στις τιμές των καυσίμων.

Από την Τεχεράνη, ο Ιρανός υπουργός Πολιτισμού Σαγέντ Ρεζά Σαλεχί-Αμιρί, μιλώντας σε δημοσιογράφους του Associated Press, χαρακτήρισε τον Αμερικανό πρόεδρο απρόβλεπτο, σημειώνοντας ότι μετακινείται διαρκώς ανάμεσα σε αντιφατικές θέσεις και πως η στάση του είναι δύσκολο να ερμηνευτεί τόσο από τους Ιρανούς όσο και από τους Αμερικανούς.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu