Και προειδοποιεί με νέα χτυπήματα
Η επίθεση υψηλού κινδύνου που εξαπέλυσε το Ιράν την Τρίτη 1η Οκτωβρίου το βράδυ στο Ισραήλ αντικατοπτρίζει την πεποίθηση της ιρανικής ελίτ ότι το να μην αντεπιτεθεί μετά τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγιε τον Ιούλιο ήταν στρατηγικό λάθος
Το Ιράν είπε ότι ο ανώτατος ηγέτης του πήρε την απόφαση να εκτοξεύσει δεκάδες πυραύλους στο Ισραήλ ως αντίποινα για την ισραηλινή εισβολή στον Λίβανο και τις πρόσφατες δολοφονίες των ηγετών της Χεζμπολάχ και της Χαμάς.
Το επίλεκτο σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) δήλωσε ότι η απόφαση ελήφθη από τον Ανώτατο Ηγέτη Αλί Χαμενεΐ με την υποστήριξη του ανώτατου συμβουλίου εθνικής ασφάλειας (SNSC) και του Υπουργείου Άμυνας.
Η ιρανική αποστολή στον ΟΗΕ δήλωσε ότι οι ενέργειες ήταν μια «νόμιμη, ορθολογική και νόμιμη απάντηση στις τρομοκρατικές επιθέσεις του Σιωνιστικού καθεστώτος, που αφορούσαν τη στόχευση Ιρανών υπηκόων και συμφερόντων και την παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας του Ιράν».
Πρόσθεσε ότι, εάν το Ισραήλ «τολμήσει να απαντήσει ή να διαπράξει περαιτέρω κακοπροαίρετες ενέργειες, θα ακολουθήσει συντριπτική απάντηση.
Ιρανοί αξιωματούχοι πρόσθεσαν ότι υπάρχουν και άλλα κύματα βαλλιστικών πυραύλων έτοιμα να ξεκινήσουν.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- «Αφεντικό» από την αρχή του ματς, ο Ολυμπιακός πρωταθλητής 89 – 85 τον Παναθηναϊκό
- Ελβετία: Δημοψήφισμα – πόλωσης για περιορισμό της αύξησης του πληθυσμού της χώρας
- Αλβανία: Διαμαρτυρίες για την ανέγερση και άλλου πολυτελούς θερέτρου στις ακτές της Αδριατικής
- Δυστύχημα στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής: Ισόβια κάθειρξη στον ιδιοκτήτη
- Λίβανος: Ισραηλινά πλήγματα μετά την προειδοποίηση εκκένωσης
- Δεξαμενόπλοιο επλήγη από βλήμα στα ανοιχτά του Ομάν
- ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Πληρωμές 50,4 εκατ. ευρώ από 15 έως 19 Ιουνίου
- Γιαννιτσά: Ομόφωνα ένοχοι οι 4 κατηγορούμενοι για το δυστύχημα στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









