Διεθνή

Το Ιράν λέει ότι το χτύπημα στο Ισραήλ ήταν πιο επιτυχημένο από ότι περίμενε

Οι ισραηλινές αρχές δήλωσαν ότι το 99% των χτυπημάτων αποκρούστηκαν

Ο επικεφαλής του επίλεκτου σώματος του Ιράν, Φρουροί της Επανάστασης, στρατηγός Χοσεΐν Σαλαμί (Hossein Salami), κινήθηκε σε ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που είπαν οι ισραηλινοί αξιωματούχοι, δηλώνοντας ότι η επιχείρηση κατά του Ισραήλ ήταν πιο επιτυχημένη από το αναμενόμενο.

Οι αξιωματούχοι του Ισραήλ ανακοίνωσαν το αντίθετο, ότι δηλαδή το 99% των drones και πυραύλων που εκτόξευσε το Ιράν, αποκρούστηκε επιτυχώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Ιράν επιτέθηκε με 300 drones κατά του Ισραήλ – Κλιμάκωση πολέμου στη Μέση Ανατολή

Αναμένεται απάντηση από το Ισραήλ

Ο Χοσεΐν Σαλαμί, σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση, είπε ότι εξακολουθούν να συλλέγουν πληροφορίες αλλά ότι «το μέρος των επιτυχιών που έχουμε με λεπτομέρειες και τεκμηριωμένες αναφορές από το πεδίο, δείχνουν ότι αυτή η επιχείρηση ήταν πιο επιτυχημένη».

Είπε επίσης ότι οι ιρανικές δυνάμεις είχαν πραγματοποιήσει μια περιορισμένη επιχείρηση που ταίριαζε με «το κακό που είχε κάνει ο σιωνιστής εχθρός».

Ο Salami περιέγραψε το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας ως πολύπλοκο, πολυεπίπεδο και προηγμένο και είπε ότι το πέρασμα από αυτό το σύστημα ήταν πολύ δύσκολο έργο.

«Σημαίνει τον σχεδιασμό μιας επιχείρησης που μπορεί να περάσει drones, πυραύλους κρουζ και βαλλιστικούς πυραύλους μέσω αυτού του χώρου και να τους καταστρέψει στο έδαφος με εξαιρετικά υψηλή ακρίβεια»

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu