Διεθνή

Το Ιράν υποβαθμίζει το “χτύπημα” από το Ισραήλ: “Καμία ξένη επίθεση”

"Ηταν ένα χτύπημα στο Ιράν μικρής εμβέλειας" φέρεται να υποστηρίζουν οι Ισραηλινοί

Υποβαθμίζει την επίθεση που δέχθηκε από το Ισραήλ η Τεχεράνη, τονίζοντας ότι δεν έγινε ξένη επίθεση εναντίον ιρανικών πόλεων, συμπεριλαμβανομένης της Ισφαχάν και ότι τα drones σηκώθηκαν μέσα από το έδαφος του Ιράν, την ώρα που το Ισραήλ φέρεται να υποστηρίζει ότι “ήταν ένα χτύπημα στο Ιράν μικρής εμβέλειας”.

Σύμφωνα με το τελευταίο ρεπορτάζ του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων IRNA, τα συστήματα αεράμυνας του Ιράν ενεργοποιήθηκαν προληπτικά κατά πιθανών εναέριων απειλών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βουτιά στις ασιατικές αγορές μετά το ισραηλινό πλήγμα στο Ιράν

Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο πέφτει 2,66% στις 37.068 μονάδες

«Μετά την ενεργοποίηση της αεράμυνας σε ορισμένες περιοχές της χώρας για την αντιμετώπιση πιθανών στόχων, πληροφορίες υποδεικνύουν μέχρι στιγμής ότι δεν έχουν προκληθεί μεγάλα πλήγματα ή εκρήξεις από οιαδήποτε αεροπορική απειλή», ανέφερε το IRNA.

Εκτεταμένοι έλεγχοι στην κεντρική επαρχία Ισφαγάν του Ιράν με σημαντικές πυρηνικές εγκαταστάσεις, υποδεικνύουν ότι όλες οι ευαίσθητες στρατιωτικές εγκαταστάσεις και εγκαταστάσεις ασφαλείας παραμένουν ασφαλείς και δεν έχουν αναφερθεί περιστατικά.

Σύμφωνα με την Jerusalem Post, η οποία λίγο μετά τις 9 το πρωί μετέφερε σχόλιο ισραηλινού αξιωματούχου, “το χτύπημα ήταν στη λογική “οφθαλμός αντί οφθαλμού καθώς το Ισραήλ απάντησε αφού δέχθηκε επίθεση” και την Τεχεράνη να υποβαθμίζει όσα έχουν συμβεί κάνοντας λόγο για κατάρριψη μόνο τριών drones.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα υπήρξε μια «έκρηξη σε εργοστάσιο» γιατί το Ισραήλ θέλει να αποφύγει την κλιμάκωση. Στο πλαίσιο αυτό οι ίδιες πηγές έλεγαν το Ισραήλ δεν θα αναλάβει την ευθύνη καθώς και ότι παραμένει αδιευκρίνιστο γιατί το Αμερικανικό Πεντάγωνο αποκάλυψε στα αμερικανικά ΜΜΕ ότι εμπλέκεται το Ισραήλ. «Θα μπορούσαν να παραμείνουν σιωπηλοί και να αποφύγουν το ενδεχόμενο το Ιράν να προχωρήσει σε περαιτέρω κλιμάκωση» έλεγαν οι ίδιες πηγές.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu