Διεθνή

Το Ισραήλ σκότωσε Λιβανέζο τεχνικό που επισκεύαζε τηλεπικοινωνιακές υποδομές

Χωρίς διακρίσεις ο πόλεμος που μαίνεται στη Μέση Ανατολή

Το Ισραήλ χτύπησε χωριό στο νότιο Λίβανο και σκότωσε έναν Λιβανέζο τεχνικό εταιρείας τηλεπικοινωνιών, που επισκεύαζε έναν τηλεφωνικό πύργο, δήλωσε στο Reuters την Παρασκευή ο υπουργός Τηλεπικοινωνιών του Λιβάνου.
Το ίδιο χτύπημα σκότωσε επίσης έναν γιατρό, που συνδέεται με το Κίνημα Αμάλ, σύμμαχο της σιιτικής μουσουλμανικής ένοπλης ομάδας Χεζμπολάχ, ανέφεραν ο υπουργός και πηγές ασφαλείας.
Οι μάχες μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ διεξάγονται παράλληλα με τον επτάμηνο πόλεμο στη Γάζα , στην πιο έντονη σύγκρουση από το 2006.

Οι βομβαρδισμοί αυτή την εβδομάδα ήταν συνεχείς, τροφοδοτώντας τις ανησυχίες για μεγαλύτερο πόλεμο μεταξύ των βαριά οπλισμένων αντιπάλων.

Η απεργία της Παρασκευής στο χωριό Teir Harfa έπληξε μια ομάδα τεχνικών που συνεργάζονταν με τη λιβανέζικη εταιρεία τηλεπικοινωνιών Touch καθώς προσπαθούσαν να επισκευάσουν τη γεννήτρια ρεύματος σε έναν πύργο τηλεπικοινωνιών, δήλωσε στο Reuters ο υπουργός Τηλεπικοινωνιών Τζόνι Κορμ. Τους συνόδευαν γιατροί και στρατιώτες του Λιβανικού στρατού.
Χωριστές επιδρομές στο νότιο Λίβανο την Παρασκευή σκότωσαν έναν μαχητή της Χεζμπολάχ καθώς και δύο Παλαιστίνιους μαχητές, δήλωσαν πηγές ασφαλείας στο Reuters. Αρκετές παλαιστινιακές φατρίες έχουν ένοπλα στοιχεία που εδρεύουν στον Λίβανο και έχουν εκτοξεύσει ρουκέτες κατά του Ισραήλ από εκεί.

Δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο από τον ισραηλινό στρατό για τα χτυπήματα της Παρασκευής.

Οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο έχουν σκοτώσει περισσότερους από 270 μαχητές της Χεζμπολάχ, περισσότερους από 30 Παλαιστίνιους μαχητές και περισσότερους από 70 πολίτες, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, γιατρών και δημοσιογράφων.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu