Ο Al Thani είχε κάνει δηλώσεις σε Αμερικάνο δημοσιογράφο
Ο πρωθυπουργός του Κατάρ είχε προειδοποιήσει ότι ο Κόλπος μπορεί να μείνει χωρίς νερό σε τρεις ημέρες, αν πληγεί το πυρηνικό εργοστάσιο του Ιράν.
Ο πρωθυπουργός του Κατάρ, Mohammed Al Thani, πριν λίγο καιρό είχε δηλώσει ότι το Κατάρ έχει πραγματοποιήσει ασκήσεις κινδύνου για να αξιολογήσει τις επιπτώσεις των ζημιών στο εργοστάσιο του Ιράν και έκτοτε έχει κατασκευάσει μεγάλες εγκαταστάσεις αποθήκευσης νερού ως προφύλαξη.
Επιπλέον, είχε επισημάνει ότι η περιοχή του Κόλπου μπορεί να μείνει χωρίς πόσιμο νερό σε μόλις τρεις ημέρες, εάν ο πυρηνικός σταθμός Bushehr, του Ιράν, δεχθεί επίθεση.
Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στον Αμερικανό δημοσιογράφο Tucker Carlson, πριν από τρεις μήνες, ο Al Thani είχε εξηγήσει ότι οι χώρες του Κόλπου εξαρτώνται από το αφαλατωμένο νερό από τον Περσικό Κόλπο.
Εάν ο πυρηνικός σταθμός υποστεί ζημιά, η παροχή νερού θα μπορούσε να καταστεί μη ασφαλής.
«Το νερό θα μολυνθεί εντελώς. Χωρίς νερό, χωρίς ψάρια, δεν έχει ζωή», είχε πει ο Al Thani για να προσθέσει: «Το νερό που χρησιμοποιούμε για το
λαό μας προέρχεται από αφαλάτωση.
Δεν έχουμε ποτάμια και δεν έχουμε αποθέματα νερού. Βασικά, η χώρα θα μείνει χωρίς νερό σε τρεις ημέρες.
Αυτό δεν ισχύει μόνο για το Κατάρ.
Αυτό ισχύει για το Κουβέιτ, ισχύει για τα ΗΑΕ. Ισχύει για όλους μας».
Στην ίδια συνέντευξη, ο Al Thani είχε αναφέρει ότι το Κατάρ έχει πραγματοποιήσει ασκήσεις κινδύνου για να αξιολογήσει τις επιπτώσεις των ζημιών στο εργοστάσιο και έκτοτε έχει κατασκευάσει μεγάλες εγκαταστάσεις αποθήκευσης νερού ως προφύλαξη.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πτωτικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- Kαταγγελία περί βιασμού κατά του Ντόναλντ Τραμπ από πρώην φιναλίστ των «Μις Ελβετία»
- BRIQ PROPERTIES Α.Ε.Ε.Α.Π. - Αγορά ιδίων μετοχών (26/10/2026)
- Στα άκρα ξανά οι σχέσεις ΗΠΑ και ΕΕ για τις επιδοτήσεις στην αεροναυπηγική
- Καπνός: Η μάχη των λόμπι στις Βρυξέλλες και οι εξαγγελίες Πιερρακάκη από την Ξάνθη
- Oxfam: Οι υπερπλούσιοι μολύνουν τον πλανήτη και κερδίζουν από την κλιματική καταστροφή
- TITAN S.A. - Πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών
- Ισχυρά κέρδη αλλά κάτω από τις εκτιμήσεις για την HSBC στο γ’ τρίμηνο
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








