Ο Σαμ Μπάνκμαν Φράιντ είπε σε πρώην υπαλλήλους της FTX ότι ο υπερβολικός δανεισμός από τη δική του εταιρεία συναλλαγών Alameda Research ευθύνεται για την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων, επιμένοντας ότι δεν γνώριζε τις θέσεις που είχαν οι traders.
Σε μια επιστολή προς πρώην υπαλλήλους, ο ιδρυτής της FTX έγραψε ότι δεν συνειδητοποίησε την πλήρη έκταση των θέσεων που είχαν οι traders της Alameda ούτε συνειδητοποίησε το μέγεθος του κινδύνου που ενέχει ένα συντονισμένο κραχ.
Σύμφωνα με την επιστολή, την οποία έχουν δει οι Financial Times, κατά την έναρξη του κραχ στην αγορά κρυπτονομίσμάτων την περασμένη άνοιξη, η Alameda είχε δανειστεί 2 δισ. δολάρια από το FTX, το οποίο ισχυριζόταν ότι είχε «μαξιλάρι» 60 δισ. δολάρια. Αλλά τη στιγμή που η αυτοκρατορία του Μπάνκμαν Φράιντ κατέρρευσε, αυτός ο δανεισμός είχε αυξηθεί στα 8 δισ. δολάρια και υποστηρίζονταν από περιουσιακά στοιχεία αξίας μόλις 9 δισ. δολαρίων.
«Λυπάμαι βαθιά για την αποτυχία μου στην επίβλεψη. . . Μέσα στην προσπάθεια να αναπτύξω την εταιρεία έχασα την επαφή με τα πιο σημαντικά πράγματα» έγραψε ο Μπάνκμαν Φράιντ.
Η επιστολή που εστάλη στους υπαλλήλους των εταιρειών του δίνει τον πιο λεπτομερή καταγραφή που έχει κάνει μέχρι σήμερα ο Μπάνκμαν Φράιντ σε λιγότερο από δύο εβδομάδες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ο Θεός του ποδοσφαίρου διάλεξε τη Βραζιλία στις καθυστερήσεις
- Logismos ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Α.Ε. - ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΝΕΟΥ Δ.Σ. & ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
- Logismos ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΝΕΟΥ Δ.Σ. & ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
- Logismos ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
- Alpha Trust: Με ποσοστό 96,95% η Alpha Bank
- Ευρωπαϊκές αγορές: Νευρικότητα από την εύθραυστη ισορροπία ΗΠΑ – Ιράν
- Ο Τραμπ επένδυσε στην Axon και δύο εβδομάδες μετά ήρθε συμβόλαιο 220 εκατ. δολαρίων με την Υπηρεσία Μετανάστευσης
- Κλωστοϋφαντουργία Ναυπάκτου: Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση τριών ακινήτων έναντι 1,95 εκατ. ευρώ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








