Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent για τον Ιούλιο υποχώρησαν κατά 1,1% ή 1,04 δολάρια στα 92,67 δολάρια το βαρέλι
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου σημείωσαν πτώση άνω του 1% την Παρασκευή και έδειχναν να οδεύουν προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση τους από τις αρχές Απριλίου, μετά από αναφορές ότι οι ΗΠΑ και το Ιράν είχαν συμφωνήσει να παρατείνουν την εκεχειρία, αν και η συμφωνία δεν είχε ακόμη οριστικοποιηθεί.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent για τον Ιούλιο υποχώρησαν κατά 1,1% ή 1,04 δολάρια στα 92,67 δολάρια το βαρέλι.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου WTI στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 1,26 δολάρια, ή 1,4%, στα 87,64 δολάρια το βαρέλι.
Το Brent σημείωσε πτώση 10,5% αυτή την εβδομάδα – τη μεγαλύτερη πτώση από την εβδομάδα που έληξε στις 6 Απριλίου, ενώ το WTI υποχώρησε κατά 9,2% – τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία απώλεια από την εβδομάδα που έληξε στις 13 Απριλίου.
Οι ΗΠΑ και το Ιράν κατέληξαν σε συμφωνία την Πέμπτη για την παράταση της εκεχειρίας και την άρση των περιορισμών στη ναυτιλία μέσω του Στενού του Ορμούζ, σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσαν πηγές στο Reuters, αν και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεν την έχει ακόμη εγκρίνει και τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν ανέφεραν ότι δεν έχει οριστικοποιηθεί.
Οι τιμές παρουσίασαν μεταβλητότητα στις πρόσφατες συνεδρίες, με διακυμάνσεις έως και 6 δολάρια και για τους δύο δείκτες αναφοράς, λόγω αντικρουόμενων σημάτων σχετικά με το ενδεχόμενο τέλος του τρίμηνου πολέμου των ΗΠΑ και του Ισραήλ κατά του Ιράν και την πιθανή επαναλειτουργία του Στενού του Ορμούζ – ενός βασικού διαύλου για περίπου το ένα πέμπτο των παγκόσμιων προμηθειών πετρελαίου και υγροποιημένου φυσικού αερίου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Στη Βουλή το νομοθετικό κενό (δώρο) που προακλεί νέο «κύμα» ανατιμήσεων στα ασφάλιστρα υγείας
- Hellenic Train και Όμιλος Κοπελούζου ίδρυσαν την FxD Logistics Α.Ε. για το Θριάσιο ΙΙ
- ΟΤΕ: Μόνος στην κορυφή της Ελλάδας με rating «Α-» από την S&P
- MEVACO ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ Α.Β.Ε.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Δανία: Ο νέος κυβερνητικός συνασπισμός μειώνει εταιρικούς φόρους και ΦΠΑ στα τρόφιμα
- ΣτΕ: Στο μικροσκόπιο οι βραχυχρόνιες μισθώσεις στην Πλάκα
- Ρούμπιο: Η αμερικανική νομοθεσία κρατά την Τουρκία εκτός του προγράμματος των F-35
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








