Που οδήγησε στο θάνατο δύο εκ των δραστών και τον τραυματισμό δύο αστυνομικών
Η κουρδική οργάνωση PKK ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική ενέργεια που σημειώθηκε το πρωί στην Άγκυρα, με συνέπεια τον θάνατο δύο εκ των δραστών και τον τραυματισμό δύο αστυνομικών, σύμφωνα με όσα αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ.
Νωρίτερα, πριν την ανάληψη της ευθύνης, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του στο τουρκικό κοινοβούλιο, προειδοποίησε τους “τρομοκράτες” και την Ευρωπαϊκή Ένωση, που κάνει την Τουρκία να “υπομένει 40 χρόνια στην πόρτα της”.
Ο Ερντογάν μιλούσε μερικές ώρες μετά την επίθεση αυτοκτονίας μπροστά από το υπουργείο Εσωτερικών, κατά την οποία οι δύο επιτιθέμενοι σκοτώθηκαν.
“Οι κακούργοι που απειλούν την ειρήνη και την ασφάλεια των πολιτών δεν πέτυχαν τους σκοπούς τους και δεν θα τους επιτύχουν ποτέ”, είπε.
Ο Τουρκος πρόεδρος δεν έκανε καμία αναφορά στη διαδικασία ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, την οποία οι βουλευτές αναμένεται να επικυρώσουν στη διάρκεια αυτής της κοινοβουλευτικής περιόδου.
“Τηρήσαμε όλες τις υποσχέσεις που έχουμε δώσει στην ΕΕ, όμως εκείνοι δεν τήρησαν σχεδόν καμία δική τους”, είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας πως δεν θα “ανεχθεί νέες απαιτήσεις ή όρους στη διαδικασία ένταξης” της Τουρκίας.
“Αν έχουν την πρόθεση να βάλουν τέλος στη διαδικασία ένταξης που δεν υφίσταται παρά μόνο στα χαρτιά, είναι δική τους απόφαση”, είπε.
Η οργή του προέδρου απορρέει από μια πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου το οποίο επέκρινε την Τουρκία αυτήν την εβδομάδα επειδή καταδίκασε έναν άνδρα για τρομοκρατία, με μοναδική βάση το ότι χρησιμοποίησε την κρυπτογραφημένη εφαρμογή μηνυμάτων ByLock.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ασφάλειες: Η αφαίμαξη με τα συμβόλαια υγείας συνεχίζεται – Έφθασαν τα ειδοποιητήρια με νέες αυξήσεις 9%
- Ιβάν Σαββίδης: «Πακετάρει» τα μέσα ενημέρωσης και ρίχνει νέο χρήμα στο Open
- Coca Cola 3E: Τί φέρνουν στην κατανάλωση οι γεωπολιτικές εντάσεις και η αύξηση του καφέ
- Ο Τέλης Μυστακίδης χρηματοδότης του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ
- Τουρκία: Ανέβασε χάρτη στην UNESCO που χωρίζει στα δύο το Αιγαίο
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή του Μαραθώνα
- Τραμπ από G7: «Το Ιράν θέλει αποκλιμάκωση»
- Νέα Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον ΑΘΕ και στις σήραγγες Αγ. Κωνσταντίνου – Καμένων Βούρλων
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις