Δηλώσεις του εφοπλιστή στους Financial Times
Το πλήρωμα του ελληνόκτητου φορτηγού πλοίου Magic Seas, που δέχτηκε επίθεση την Κυριακή 6 Ιουλίου στην Ερυθρά Θάλλασα, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το πλοίο. Αυτό δήλωσε ο εφοπλιστής Μιχάλης Μποδούρογλου, διευθύνων σύμβουλος της Stem Shipping και της Paragon Shipping, στους Financial Times λέγοντας ότι το πλήρωμα ήταν «τρομοκρατημένο» από τα πολλαπλά κύματα επιθέσεων, τα οποία ξεκίνησαν με επίθεση ανδρών σε βάρκες.
«Δεν ήξεραν αν ήταν πειρατές ή Χούθι, αλλά στη συνέχεια έγινε προφανές ότι ήταν Χούθι επειδή υπήρχαν όλο και περισσότεροι και υπήρξαν και επιθέσεις με πυραύλους», είπε ο Μποδούρογλου.
Το πλοίο μετέφερε προϊόντα χάλυβα και λιπάσματα από την Κίνα στην Τουρκία, δήλωσε ο Μποδούρογλου. Επέμεινε ότι το τρέχον ταξίδι δεν είχε καμία σχέση με το Ισραήλ αλλά παραδέχτηκε ότι τα πλοία του μερικές φορές προσεγγίζουν ισραηλινά λιμάνια.
Ο Μποδούρογλου είπε ότι πύραυλοι είχαν προκαλέσει πυρκαγιές στο πρόστεγο κοντά στην πλώρη του πλοίου και στο δεύτερο αμπάρι του. Οι δεξαμενές καυσίμων του πλοίου υπέστησαν ζημιές και το μηχανοστάσιο χτυπήθηκε, με αποτέλεσμα να εισρεύσει νερό.
Το πλήρωμα εγκατέλειπε το πλοίο, είπε, προσθέτοντας ότι το πλοίο ενδέχεται να βυθιστεί.
«Το καλό είναι ότι κανένα μέλος του πληρώματος δεν έχει τραυματιστεί», ανέφερε ο Εληνας εφοπλιστής.
Το πλοίο βρισκόταν 51 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Χοντέιντα, του κύριου λιμανιού των Χούθι, τη στιγμή της επίθεσης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Siemens και Nvidia ενώνουν δυνάμεις για το εργοστάσιο του μέλλοντος με τεχνητή νοημοσύνη
- Εκρυθμη η κατάσταση στην Αλβανία με αίτημα την παραίτηση Ράμα
- Σταθεροποιητικές τάσεις για το αμερικανικό δολάριο στην Ασία
- Στρατός στους δρόμους του Μιλάνου μετά τις βίαιες ταραχές για την προστασία των καταστημάτων και της τάξης
- Ηπια άνοδος για τον χρυσό εν αναμονή της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ
- Υποχώρηση στις ασιατικές αγορές εν αναμονή των εταιρικών αποτελεσμάτων
- Στα 110 δολάρια το βαρέλι το πετρέλαιο
- Reuters/Ipsos: Σε ιστορικό χαμηλό 31% η δημοτικότητα Τραμπ ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









