Το Ποτάμι κάνει επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την επιστολή που έστειλε ο κ. Τσίπρας στην κ. Μέρκελ.
«Η επιστολή που έστειλε ο κ. Τσίπρας στην κ. Μέρκελ και αποκαλύπτουν σήμερα οι Financial Times, δυστυχώς επιβεβαιώνουν τους φόβους μας. Ο πρωθυπουργός αποκαλύπτει στην καγκελάριο της Γερμανίας αυτό, που αρνείται να ομολογήσει στον ελληνικό λαό. Τα ταμεία είναι άδεια και ο κίνδυνος στάσης πληρωμών μεγάλος», υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι για την αποκάλυψη της επιστολής του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς τη γερμανίδα καγκελάριο.
«Είναι δραματικό να ακούς από τον πρωθυπουργό ότι ήρθε κιόλας η στιγμή, που η κυβέρνησή του θα πρέπει να αποφασίσει αν θα πληρώσει μισθούς και συντάξεις ή αν θα εξυπηρετήσει τις δανειακές υποχρεώσεις της χώρας. Ο πρωθυπουργός αν θέλει να γυρίσει το παιχνίδι, θα πρέπει να επιβάλει στην κυβέρνησή του άλλους ρυθμούς, άλλες προτεραιότητες και άλλον τρόπο σκέψης» προσθέτει στην ανακοίνωσή του.
«Οι μεγαλοστομίες, οι ιδεοληψίες και οι εθνικιστικές εξάρσεις δεν λύνουν προβλήματα. Αντιθέτως τα περιπλέκουν. Η κυβέρνηση πρέπει να επιδείξει ειλικρίνεια, θάρρος, γνώση» υπογραμμίζει το Ποτάμι και εκφράζει την ελπίδα ότι ο πρωθυπουργός το βράδυ στο Βερολίνο να μπορέσει να απομακρύνει τα σύννεφα, που οι ακραίοι, όπως σημειώνει, στην Ελλάδα και τη Γερμανία έχουν δημιουργήσει.
«Το ευρωπαϊκό πνεύμα, η αλληλεγγύη, αλλά και η συναίσθηση της πραγματικότητας πρέπει να κυριαρχήσουν στη συνάντηση, αφήνοντας στην άκρη εθνικισμούς και ηγεμονισμούς. Η λύση δεν είναι οι δογματικές εμμονές σε συνταγές λιτότητας, αλλά ένα πλαίσιο ανάπτυξης που θα βγάλει τη χώρα από το τέλμα» καταλήγει το Ποτάμι.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Καιρός: Τοπικές βροχές, ανεβαίνει η θερμοκρασία
- Σε ΦΕΚ η απόφαση για τους υδρογονάνθρακες σε Πελοπόννησο και Κρήτη – Οι βασικοί όροι της μίσθωσης
- Επ. Ανταγωνισμού: Αιφνιδιαστικός έλεγχος σε εταιρεία φροντιστηριακής εκπαίδευσης
- Ευρωπαϊκές αγορές: Σπάει ρεκόρ ο FTSE 100 με 15 σερί ανοδικές συνεδριάσεις
- Alter Ego Media: H Ασημίνα Μάρκου αναλαμβάνει υπεύθυνη εξυπηρέτησης μετόχων
- SKODA: Νέο τηλεοπτικό σποτ με τον Μίλτο Τεντόγλου
- Βουλή: Βροχή ερωτήσεων για τους μικρούς οικισμούς – Ανάμεσά τους και 6 «γαλάζιοι» βουλευτές
- Προφυλακιστέος ο συλληφθείς για κατασκοπεία στην Αλεξανδρούπολη – Δεν ομολόγησε
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις