Πολιτική

Το προξενιό του Βέμπερ: Προτείνει τον Κυριάκο για πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Η χθεσινοβραδινή συνάντηση στο Μαξίμου, και το «ενημερωτικό» που μοίρασε με «συνομιλία» του προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με δημοσιογράφους

Τελικά η εσπευσμένη άφιξη του Βέμπερ χθες βράδυ στο Μαξίμου για να συναντήσει τον πρωθυπουργό (με άλλοθι την εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που οργάνωσε η Νέα Δημοκρατία μια μέρα, όλως τυχαίως, από το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου) έγινε για να συζητηθεί η «μεταγραφή» του κ. Μητσοτάκη σε ευρωπαϊκό θώκο;

Αυτό, τουλάχιστον, προκύπτει από το ίδιο το Μαξίμου.

Και εξηγούμαστε. Από το Μαξίμου δόθηκε η «συνομιλία» που είχε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ με δημοσιογράφους στο περιθώριο της εκδήλωσης του ΕΛΚ στην Αθήνα με τίτλο «Ο δρόμος προς την ανάκαμψη», όπου συμμετείχε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και η οποία σημειωτέον έγινε στη σκιά του καταγγελτικού ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα.

Ο κ. Βέμπερ, αναφέρθηκε σε αυτό λέγοντας: «Η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα στα θέματα του Κράτους Δικαίου. Αρμόδια για αυτά τα ζητήματα είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία έχει επισημάνει την πρόοδο. Αυτό που σκεφτόμαστε είναι να απέχει πλέον το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα από τέτοια ψηφίσματα. Έχει παραγίνει. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρωταγωνίστησε στην προσπάθεια να μπλοκαριστούν πόροι προς την Ελλάδα».

Στην ερώτηση εάν θα μπορούσε να γίνει ο Μητσοτάκης πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο κ. Βέμπερ απάντησε βγάζοντας… είδηση:

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας πολύ καλός πρωθυπουργός. Είναι ο πιο ισχυρός ηγέτης στο  Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Έδωσε στην Ελλάδα την αξιοπρέπειά της και ηγείται σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Επενδύουμε πολλά σε αυτόν. Είναι κατάλληλος για πολλά».

Τέλος, ο κ. Βέμπερ στο ίδιο μοτίβο με τον Κωστή Χατζηδάκη για τις παροχές είπε: «Εμείς στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα σταματήσαμε πολλές τρελές απαιτήσεις της Αριστεράς. Για παράδειγμα, την αγρανάπαυση. Η συμβουλή μου είναι ότι πρέπει να διατηρήσουμε την οικονομική σταθερότητα. Δε μπορούμε αυτήν τη στιγμή να ανοίξουμε το κουτί (των παροχών)».

Η αναμενόμενη, κατά πολλούς, καταδίκη της Ελλάδας από την Κομισιόν με περικοπή κονδυλίων έκανε τον πρωθυπουργό να αλλάξει τη ρότα στις πολιτικές φιλοδοξίες του; Αναμένουμε. 

ΒΑ.ΦΙ.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu