Άλλη μία κακή επιλογή μετά τα όσα συνέβησαν με την προηγούμενη ανώτατη ηγεσία του Αρείου Πάγου
Τον αδελφό του υπουργού Δικαιοσύνης ανέδειξε η Βουλή ως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Κατά την κρίσιμη ψηφοφορία στη διάρκεια της συνεδρίασης της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Ιουλίου και στην οποία συμμετείχαν 27 βουλευτές από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, καταλληλότερος κρίθηκε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Φλωρίδης, αδελφός του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη. Ο κ. Φλωρίδης συγκέντρωσε 17 ψήφους, υπερισχύοντας του συναδέλφου του Κώστα Τζαβέλα, ο οποίος έλαβε 14.
Η πρόεδρος του κόμματος Πλεύση Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου έθεσε το ζήτημα της συγγένειας του Βασίλη Φλωρίδη και του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη, με τον δικαστικό λειτουργό να απαντάει ότι «το ζήτημα της οικογενειακής ευθύνης λύθηκε στη Δίκη της Νυρεμβέργης».
Ο Βασίλης Φλωρίδης έλαβε τις περισσότερους από τους 15 βουλευτές που έχει η ΝΔ στη Διάσκεψη. Αντίστοιχα ο Κωνσταντίνος Τζαβέλας έλαβε 14 ψήφους, η Μαρία Γκανέ 12, ο Αναστάσιος Σκάρας 10, η Ευσταθία Καπαγιάννη 7 και η Νίκη – Αναστασία Μουζάκη.
Μετά τα όσα έχουν συμβεί στην ελληνική δικαιοσύνη έρχεται άλλη μία κακή επιλογή αφού οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ψήφισαν τον κ. Φλωρίδη, ενισχύοντας το συναίσθημα της εξάρτησης της δικαιοσύνης με την πολιτική πραγματικότητα (την ίδια στιγμή ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης εξαγγέλει μάχη με το …«βαθύ κράτος».
Στην προγενέστερη ψηφοφορία στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου – η οποία επιλέγει τους τρεις επικρατέστερους υποψηφίους, όπως απαιτεί ο νόμος – πρώτος σε προτίμηση είχε αναδειχθεί ο αντεισαγγελέας Κώστας Τζαβέλας, με τον Βασίλη Φλωρίδη να κατατάσσεται τρίτος, πίσω από τον επίσης αντεισαγγελέα Αναστάσιο Σκάρα.
Ωστόσο, σύμφωνα με τη νομοθεσία, η τελική απόφαση για την επιλογή τόσο του νέου Εισαγγελέα όσο και του νέου Προέδρου του Αρείου Πάγου ανήκει στην κυβέρνηση. Οι διαδικασίες ψηφοφορίας τόσο από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου όσο και από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής έχουν συμβουλευτικό χαρακτήρα και δεν είναι δεσμευτικές.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πανελλαδική 24ωρη απεργία των νοσοκομειακών γιατρών την Τετάρτη 18/3
- Λάσκαρης Κονδύλης: Από τον ΑΒ Βασιλόπουλο, CFO στη Νέα Εγνατία Οδός Παραχώρηση ΑΕ (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ)
- Έκτακτη σύσκεψη ευρωπαίων υπουργών για την ενέργεια
- Ολοκληρώθηκε η πώληση του χαρτοφυλακίου Etalia A από την Εθνική Τράπεζα στην Bain Capital
- Σταδιακή επανέναρξη πτήσεων στο Ντουμπάι
- ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Ολοκλήρωση της συναλλαγής Etalia A
- Ιδιαίτερη δυναμική για την οικονομία της Κίνας στις αρχές του 2026
- Μικτές τάσεις για τις μετοχές της Ασίας
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









