«Η Ελλάδα πρωτοπόρος στον τουριστικό κλάδο και ο αγαπημένος προορισμός των ταξιδιωτών ηλικίας από 25 έως 40 ετών»
«Αγαπημένη Χώρα» των Αμερικανών millennials αναδείχθηκε για τέταρτη συνεχόμενη φορά η Ελλάδα, στο πλαίσιο των βραβείων «The Trazees 2023», που οργάνωσε για ένατη χρονιά η εκδοτική εταιρεία FXEpress Publications. Η διάκριση επιβεβαιώνει το γεγονός ότι η χώρα παραμένει ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς των Αμερικανών ταξιδιωτών. Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση «είναι σαφές ότι η Ελλάδα είναι πρωτοπόρος στον τουριστικό κλάδο και ο αγαπημένος προορισμός των ταξιδιωτών ηλικίας από 25 έως 40 ετών, που αποτελούν την πλέον περιζήτητη δημογραφική κατηγορία τουριστών διεθνώς».

Το ελληνικό βραβείο στα Trazees Awards 2023 (Πηγή φωτ. ΕΟΤ)
Σύμφωνα με τον ΕΟΤ, τα συγκεκριμένα βραβεία απονέμονται μετά από ψηφοφορία των αναγνωστών της ιστοσελίδας TrazeeTravel.com, διαδικτυακό «αδελφάκι» του κορυφαίου αμερικανικού ταξιδιωτικού περιοδικού «Global Traveler», η οποία ειδικεύεται στο συγκεκριμένο ηλικιακό κοινό, παρέχοντας πληροφορίες για προορισμούς σε όλον τον κόσμο και αναλυτικά στοιχεία για τις σύγχρονες ταξιδιωτικές τάσεις.
Η ψηφοφορία για τα φετινά βραβεία πραγματοποιήθηκε από τις 6 Δεκεμβρίου 2022 μέχρι τις 15 Μαΐου 2023, με τους αναγνώστες να εκφράζουν τις προτιμήσεις τους σε δεκάδες κατηγορίες, στις οποίες εκτός από την «Αγαπημένη Χώρα» περιλαμβάνονται ακόμα αεροπορικές εταιρείες και αεροδρόμια, ξενοδοχεία και ξενοδοχειακές αλυσίδες, εταιρείες κρουαζιέρας και τουριστικοί πράκτορες, προορισμοί για τουρισμό περιπέτειας, γαστρονομίας και ταξίδι του μέλιτος, city break προορισμοί κ.ά.
Η τελετή των βραβείων πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 15 Αυγούστου στο Aloft Dallas Downtown των ΗΠΑ, ενώ το ελληνικό βραβείο παρέλαβε προϊστάμενος της Υπηρεσίας ΕΟΤ Βόρειας Αμερικής, Κωνσταντίνος Χαροκόπος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Διευρύνεται το αντικείμενο δραστηριότητας της Unisystems
- Απορρίφθηκε η προσφυγή της Aktor για το «Aenaon» – Επανεκκινεί ο διαγωνισμός των 354 εκατ. ευρώ
- Το νέο διοικητικό συμβούλιο της Εταιρείας Αξιοποίησης Ακινήτων του e-ΕΦΚΑ
- Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελινόιλ
- Ευρωπαϊκές αγορές: Επέστρεψαν στα κέρδη – Ράλι 8,71% από Kering
- Καφές: Άλμα 3,4% για τον Arabica στα 4,3510 δολάρια ανά λίβρα
- Ευρωπαϊκή Άμυνα 360°: Σχέδιο ετοιμότητας της ΕΕ με κοινά έργα που θα ξεκινήσουν το α΄ εξάμηνο του 2026
- Πούτιν: Μη φιλική ενέργεια οι κυρώσεις των ΗΠΑ στο ρωσικό πετρέλαιο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








