Ο κύκλος εργασιών στην εστίαση κατέγραψε μείωση 2,6% με τη Σαντορίνη να καταγράφει και εδώ τη μεγαλύτερη μείωση με 21%, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ
Τελείως αντίθετα κινήθηκε ο τζίρος των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους κλάδους των καταλυμάτων και της εστίασης κατά το β΄ τρίμηνο του 2025 , με τον πρώτο να εμφανίζει μικρή αύξηση την ώρα που ο δεύτερος κατέγραψε ισόποση ποσοστιαία μείωση, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) και αφορούν στην εξέλιξη του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους κλάδους των Καταλυμάτων και των Υπηρεσιών Εστίασης, κατά Περιφερειακή Ενότητα της Ελλάδας.
Η Σαντορίνη καταγράφει τις μεγαλύτερες μειώσεις τζίρου τόσο στα καταλύματα όσο και στην εστίαση, απόρροια των σεισμικών δονήσεων που επικράτησαν για πολλές ημέρες στο νησί και την ευρύτερη περιοχή τον περασμένο Απρίλιο.
Ειδικότερα σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ:
Στο σύνολο των επιχειρήσεων του κλάδου των Καταλυμάτων, ο κύκλος εργασιών το δεύτερο τρίμηνο 2025 ανήλθε σε 2.976.884 χιλ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 2,6% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο 2024, όπου είχε ανέλθει σε 2.901.746 χιλ. ευρώ.
Στο σύνολο των επιχειρήσεων του κλάδου των Υπηρεσιών Εστίασης, ο κύκλος εργασιών το δεύτερο τρίμηνο 2025 ανήλθε σε 2.729.441 χιλ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 2,6% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο 2024, όπου είχε ανέλθει σε 2.803.317 χιλ. ευρώ.
Εξέλιξη Τριμηνιαίου Κύκλου Εργασιών (σε χιλ. €) για το σύνολο των επιχειρήσεων στον κλάδο των Καταλυμάτων και στον κλάδο των Υπηρεσιών Εστίασης
Για τις επιχειρήσεις στον κλάδο των Καταλυμάτων, των Περιφερειακών Ενοτήτων με συνεισφορά στον συνολικό κύκλο εργασιών έτους 2024 μεγαλύτερη από 1,0%, η μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών το δεύτερο τρίμηνο 2025 σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο 2024 παρατηρήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας (10,7%) και η μικρότερη αύξηση (2,7%) καταγράφηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ενώ η μεγαλύτερη μείωση καταγράφηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Θήρας (22,1%) από τα 145,177 εκατ. ευρώ στα 113,137 εκατ. ευρώ.
Υποχώρηση 1,2% καταγράφηκε και στον κύκλο εργασιών των Καταλυμάτων της Μυκόνου στα 74,958 εκατ. ευρώ.
Για τις επιχειρήσεις στον κλάδο των Υπηρεσιών Εστίασης , των Περιφερειακών Ενοτήτων με συνεισφορά στον συνολικό κύκλο εργασιών έτους 2024 μεγαλύτερη από 1,0% , η μεγαλύτερη μείωση στον κύκλο εργασιών το δεύτερο τρίμηνο 2025 σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο 2024 παρατηρήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Θήρας (21,0%)και η μικρότερη μείωση (0,2%) καταγράφηκε στις Περιφερειακές Ενότητες Εύβοιας και Κω, ενώ η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου (7,3%).
Κύκλος εργασιών (σε χιλ. ευρώ), επιχειρήσεων στον κλάδο των Καταλυμάτων, κατά Περιφέρεια και Περιφερειακή Ενότητα
Κύκλος εργασιών (σε χιλ. ευρώ), επιχειρήσεων στον κλάδο Υπηρεσιών Εστίασης, κατά Περιφέρεια και Περιφερειακή Ενότητα
Αναλυτικά τα στοιχεί της ΕΛΣΤΑΤ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Zara Home: Ανακαλεί προϊόντα αποθήκευσης και επίπλωσης
- Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος: Μερική αποκατάσταση κυκλοφορίας μετά τη διαρροή σε αγωγό φυσικού αερίου
- Η Δανία δεν αποκλείει την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους
- Wall Street: Έντονη νευρικότητα μετά την απόλυση Κουκ από τον Τραμπ
- Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία μειώνει τις θέσεις εργασίας λόγω οικονομικών δυσκολιών
- Δρομέας: Συγκροτήθηκε εκ νέου σε σώμα το ΔΣ
- Φωτιά στην Κάντζα – Διακοπή κυκλοφορίας στη λεωφόρο Παλαιοπαναγιάς
- Η πρώην προστατετυόμενη μάρτυρας της υπόθεσης Novartis δεν πήρε πίσω τίποτα για βαλίτσες και χρήματα – Ποιους κατονόμασε
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις