Η αρχή έγινε από το εστιατόριο του Τουρκικού κοινοβουλίου
Το τουρκικό κοινοβούλιο αφαίρεσε τα προϊόντα Coca Cola και Nestle από τα εστιατόριά του λόγω της υποτιθέμενης υποστήριξής τους στο Ισραήλ, κι ενώ είναι σε εξέλιξη η σύγκρουση στη Γάζα.
«Αποφασίστηκε ότι τα προϊόντα των εταιρειών που υποστηρίζουν το Ισραήλ δεν θα πωλούνται σε εστιατόρια, καφετέριες στο χώρο κοινοβουλίου», αναφέρει η απόφαση που ελήφθη από τον πρόεδρο του κοινοβουλίου, Numan Kurtulmus.
Και οι δύο εταιρείες έχουν κατονομαστεί σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες ημέρες από Τούρκους ακτιβιστές που καλούν σε μποϊκοτάζ των ισραηλινών προϊόντων και δυτικών εταιρειών που θεωρούν ότι υποστηρίζουν το Ισραήλ.
Η κυβέρνηση της Τουρκίας επέκρινε δριμύτατα τους βομβαρδισμούς της Γάζας από το Ισραήλ και την υποστήριξη της Δύσης στην Ιερουσαλήμ, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες Τούρκοι βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για τις ισραηλινές επιχειρήσεις στην περιοχή.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Υπουργείο Πολιτισμού: Δωρεάν είσοδος σήμερα 2/11 σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
- Παραίτηση του μετόχου από το δικόγραφο για λύση και εκκαθάριση της Elbisco
- Μητσοτάκης: Προτεραιότητα της πολιτείας οι ένστολοι
- Super League: Ηττα για τον ΠΑΟ του Μπενίτεθ, δύσκολη νίκη για Ολυμπιακό
- Τραμπ: Εντολή για πιθανή στρατιωτική επέμβαση στη Νιγηρία για την προστασία των Χριστιανών
- Η Γκιλφόιλ έφθασε, η Αθήνα πόζαρε – Ποιοί έτρεξαν να φωτογραφηθούν
- Ομπάμα: Καλεί τους Δημοκρατικούς να αντισταθούν στην “ανομία και απερισκεψία” του Τραμπ
- Μητσοτάκης: Στη Λευκωσία για το 12ο ετήσιο μνημόσυνο του Γλαύκου Κληρίδη
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








