Η τουρκική προεδρία ΑΝΤΈΔΡΑΣΕ ΆΜΕΣΑ κάνοντας αναφορά σε «θράσος», «χάος» και «πολιτική επιβίωση»
Η τουρκική προεδρία αντέδρασε με ιδιαίτερα οξύ τρόπο στις δηλώσεις του Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απαντώντας μέσω ανάρτησης στην πλατφόρμα X και ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο το θερμόμετρο στην ήδη τεταμένη σχέση Άγκυρας και Τελ Αβίβ.
Ο Μπουρχανετίν Ντουράν, εκ μέρους της τουρκικής προεδρίας, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του ισραηλινού πρωθυπουργού, υποστηρίζοντας ότι «ο Νετανιάχου, ο οποίος διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα κι επιτίθεται σε επτά χώρες της περιοχής, έχει το θράσος στην απελπισία του να στοχοποιεί τον αξιοσέβαστο πρόεδρό μας».
Στην ίδια τοποθέτηση, ο ισραηλινός πρωθυπουργός χαρακτηρίζεται «εγκληματίας», με την Άγκυρα να υπογραμμίζει ότι σε βάρος του «εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης» και να τον κατηγορεί ότι «σέρνει την περιοχή στο χάος και στη σύγκρουση στο πλαίσιο της στρατηγικής του για να επιβιώσει πολιτικά».
Η νέα αυτή λεκτική σύγκρουση έρχεται να προστεθεί σε μια περίοδο κλιμακούμενης έντασης μεταξύ των δύο χωρών. Το κλίμα επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο μετά την ανακοίνωση της εισαγγελίας της Κωνσταντινούπολης ότι ετοιμάζεται να ασκήσει διώξεις σε βάρος 35 προσώπων, ανάμεσά τους του Μπενιαμίν Νετανιάχου, του υπουργού Άμυνας Ισραέλ Κατς και του υπουργού Εθνικής Ασφαλείας Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, για την αναχαίτιση του «Στόλου της Ελευθερίας» ανοιχτά της Γάζας το περασμένο καλοκαίρι.
Σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο Anadolu, το κατηγορητήριο έχει κυρίως συμβολικό χαρακτήρα, ωστόσο ζητεί την επιβολή ποινών κάθειρξης χιλιάδων ετών για αδικήματα όπως «γενοκτονία», «στέρηση της ελευθερίας» και «βασανισμοί».
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και άλλοι τούρκοι αξιωματούχοι. Ο τούρκος αντιπρόεδρος υποστήριξε ότι οι δηλώσεις Νετανιάχου αντανακλούν μόνο «δυσαρέσκεια» και «ενοχή», ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης έκανε λόγο για «παράλογη» και «ανυπόστατη» τοποθέτηση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Γιαννιτσά: Ομόφωνα ένοχοι οι 4 κατηγορούμενοι για το δυστύχημα στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής
- Δένδιας: Νέα εξειδικευμένη μονάδα παραγωγής drones στη Μαλακάσα
- Σεχμπάζ Σαρίφ: «Εντός 24 ωρών οι υπογραφές για τη συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν»
- Ο Ντάνιελ Κρετίνσκι παίρνει τα ηνία στη Γουέστ Χαμ
- Μητσοτάκης στη Ρόδο: Αναβαθμίζεται το νοσοκομείο, προχωρά το master plan για το τουριστικό λιμάνι
- Ο 70χρονος «γάμος» McDonald’s – Coca-Cola περνάει κρίση
- Στα Στενά του Ορμούζ κοιτούν οι εφοπλιστές, ενώ οι «σκοτεινές» ροές πετρελαίου φουσκώνουν
- Φωτιά τώρα στον Σχίνο Λουτρακίου – Επί ποδός η Πυροσβεστική
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









