Η Τουρκία διεκδικεί 22 νησιά, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, όπου αναφέρεται ότι «με τη δύναμη της Λωζάννης» μπορεί να αμφισβητήσει την κυριαρχία τους.
Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα MILLIYET γράφει στο πρωτοσέλιδό της ότι «κάποια από τα νησιά που μπορεί να διεκδικήσει η Τουρκία λόγω της στρατιωτικοποίησης είναι η Ρόδος, η Χίος και η Λέσβος.
Από την πλευρά της, η Yeni Safak αναφέρει ότι 22 από τα 23 νησιά είναι στρατιωτικοποιημένα και καθιστούν «απειλή για την Τουρκία», ενώ μονάχα η Χάλκη είναι αποστρατιωτικοποιημένη.
Επιπλέον, το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως η Τουρκία έχει την κυριαρχία 9 νησιών (όπως η Λήμνος, η Λέσβος, η Σάμος, η Χίος, η Ικαρία, η Ρόδος) και πως στην Ελλάδα… έχει παραχωρηθεί το δικαίωμα χρήσης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΑΣΕΠ: Λήγουν 14/05 οι αιτήσεις της προκήρυξης 1Γ/2025 – Πότε θα γίνουν οι εξετάσεις
- ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκαν 2,9% οι πωλήσεις αυτοκινήτων τον Απρίλιο 2025
- The Guardian: Η Ελλάδα ανθεί και πάλι αλλά και μία σπόντα για διαφθορά και ολιγάρχες
- e-ΕΦΚΑ: Εκτός λειτουργίας οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΚΕΑΟ
- Νέα Οδός – Κεντρική Οδός: Τέσσερα βραβεία στα Mobile & IoT Awards 2025
- ΔΥΠΑ: Εγκρίθηκαν 250 επιχειρηματικά σχέδια ανέργων σε 5 περιοχές της χώρας
- Ελληνικός Χρυσός και Δήμος Αριστοτέλη υπογράφουν συμβάσεις για έργα 1,5 εκατ. ευρώ
- Χρηματιστήριο: Οριακή πτώση (0,08%) για τον Γενικό Δείκτη
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις