Διεθνή

Τουρκικός Τύπος: «Έχουμε ακόμα κυριαρχία σε 9 νησιά του Αιγαίου» και διεκδικούμε Ρόδο, Χίο, Λέσβο…

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή στην Google
Financialreport.gr

Η Τουρκία διεκδικεί 22 νησιά, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, όπου αναφέρεται ότι «με τη δύναμη της Λωζάννης» μπορεί να αμφισβητήσει την κυριαρχία τους.

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα MILLIYET γράφει στο πρωτοσέλιδό της ότι «κάποια από τα νησιά που μπορεί να διεκδικήσει η Τουρκία λόγω της στρατιωτικοποίησης είναι η Ρόδος, η Χίος και η Λέσβος.

Από την πλευρά της, η Yeni Safak αναφέρει ότι 22 από τα 23 νησιά είναι στρατιωτικοποιημένα και καθιστούν «απειλή για την Τουρκία», ενώ μονάχα η Χάλκη είναι αποστρατιωτικοποιημένη. 

Επιπλέον, το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως η Τουρκία έχει την κυριαρχία 9 νησιών (όπως η Λήμνος, η Λέσβος, η Σάμος, η Χίος, η Ικαρία, η Ρόδος) και πως στην Ελλάδα… έχει παραχωρηθεί το δικαίωμα χρήσης.

Προσθήκη του financialreport.gr ως
προτεινόμενη πηγή στην Google
googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu