Επιχειρήσεις

Τουρκολιάς: Προτεραιότητα η στήριξη επενδυτικών σχεδίων στη επικράτεια

Τη δέσμευση της Εθνικής Τράπεζας να στηρίξει επενδυτικά σχέδια σε όλη την επικράτεια μετέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Αλέξανδρος Τουρκολιάς στη διάρκεια επισκέψεων που πραγματοποίησε σε παραγωγικές μονάδες της Αιτωλοακαρνανίας.

Το πιο μεγάλο μέλημα μας είναι η χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων σε όλη την χώρα. Χρειαζόμαστε αποδοχή, υποδοχή και διάχυση των επενδύσεων, καθώς με 1,5 εκατ. ανέργους, πολλοί από τους οποίους είναι νέοι, υπάρχει απόλυτη προτεραιότητα για πραγματοποίηση επενδύσεων ώστε να υπάρξει ανάπτυξη και επακόλουθη μείωση της ανεργίας, επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ.Τουρκολιάς.

Στις παραγωγικές μονάδες που επισκέφθηκε ο κ.Τουρκολιάς κοινό χαρακτηριστικό ήταν η ύπαρξη καινοτομίας που τις έχει οδηγήσει στο να εξάγουν περίπου το 85% της παραγωγή τους.

Στη διάρκεια των συναντήσεων του ο κ.Τουρκολιάς δεσμεύτηκε για άμεσες αποφάσεις από πλευράς Εθνικής Τράπεζας αναφορικά με την υλοποίηση χρηματοδοτικών αιτημάτων των παραγωγικών μονάδων καθώς και στήριξη τους μέσω συμβουλευτικών και άλλων υπηρεσιών.

Επισήμανε ότι το τρέχον έτος έχουν εγκριθεί χορηγήσεις δυο δις. ευρώ ενώ για το 2015 τα μεγέθη θα είναι ακόμη μεγαλύτερα.

Ο κ. Τουρκολιάς παρευρέθηκε και σε ειδική εκδήλωση στο Νοσοκομείου του Μεσολογγίου, με την ευκαιρία της χορηγίας της Εθνικής στο νοσοκομεία της πόλης για αξονικό μαστογράφο.

close menu