Ρεκόρ πωλήσεων για τρίτο σερί μήνα
Ρεκόρ πωλήσεων για τρίτο σερί μήνα κατέγραψε η Toyota τον Μάιο λόγω της ισχυρής ζήτησης για υβριδικά οχήματα στις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και την Κίνα, παρά το γεγονός ότι οι παγκόσμιες αυτοκινητοβιομηχανίες προετοιμάζονται για μεγάλες απώλειες λόγω των δασμών ΗΠΑ στα εισαγόμενα αυτοκίνητα.
Ειδικότερα, οι παγκόσμιες πωλήσεις της Toyota, συμπεριλαμβανομένων των θυγατρικών εταιρειών της Daihatsu και Hino, ανήλθαν σε 955.532 οχήματα τον περασμένο μήνα, αυξημένες κατά 8% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, ανακοίνωσε η εταιρεία την Παρασκευή. Η παγκόσμια παραγωγή ανήλθε σε 906.984 μονάδες.
Οι πωλήσεις οχημάτων της Toyota και της Lexus αυξήθηκαν περισσότερο από 4% στην Ιαπωνία, 7% στην Κίνα και 11% στη Βόρεια Αμερική.
Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο θα αυξήσει τον επόμενο μήνα τις τιμές ορισμένων οχημάτων που πωλεί στις ΗΠΑ κατά περισσότερα από 200 δολάρια, στο πλαίσιο μιας τακτικής αναθεώρησης που βασίζεται σε παράγοντες που περιλαμβάνουν τις συνθήκες της αγοράς και τον ανταγωνισμό, δήλωσε εκπρόσωπος της την περασμένη εβδομάδα.
Η κίνηση αυτή ήρθε μετά την ανακοίνωση της Mitsubishi ότι αυξάνει τις τιμές στις ΗΠΑ για τρία μοντέλα. Οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες προσπαθούν να ελαχιστοποιήσουν τις επιπτώσεις του εμπορικού πολέμου μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.
Οι μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες της Ιαπωνίας, οι οποίες εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την αγορά των ΗΠΑ, αντιμετωπίζουν απώλειες δισεκατομμυρίων σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις με τον Λευκό Οίκο αποτύχουν να μειώσουν τα επίπεδα των δασμών.
Η Toyota δήλωσε τον Μάιο ότι αναμένει πλήγμα 180 δισεκατομμυρίων γιεν (1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων) από τους δασμούς μόνο τον Απρίλιο και τον Μάιο. Η Nissan και η Honda προέβλεψαν αμφότερες επιπτώσεις ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η Subaru και η Mazda συγκράτησαν τις ετήσιες προβλέψεις για τα κέρδη τους για το οικονομικό έτος που λήγει τον Μάρτιο του 2026.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο πρόεδρος της Toyota, Akio Toyoda, επαναδιορίστηκε με το 97% των ψηφισμένων μετοχών κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης της εταιρείας. Μετά από μια τριετή πτώση της υποστήριξης των επενδυτών, η ανάκαμψη σηματοδότησε μια σιωπηρή έγκριση της σταθερής απόδοσης της αυτοκινητοβιομηχανίας σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κουρέτας: Κάλεσμα σε επενδυτές για την εμφιάλωση του «Κόκκινου Νερού» της Αγιάς
- ΗΠΑ: Πτώση στις καταναλωτικές δαπάνες τον Μάιο
- Nike: Οι δασμοί ΗΠΑ στην Κίνα ανεβάζουν το κόστος επιπλέον 1 δισ. δολάρια
- Fais Group: Απορρόφηση δύο θυγατρικών από την Unlimited Sport
- ΥΠΑ: Ο Αλέξανδρος Καρύδης νέος Υποδιοικητής Διαχείρισης Αερολιμένων και Υδατοδρομίων
- Παραιτήθηκαν 4 για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ: Βορίδης, Χατζηβασιλείου, Σταμενίτης, Μπουκώρος
- Κάρλος Κουέρπο: Ο Ισπανός ΥΠΟΙΚ βάζει υποψηφιότητα για την προεδρία του Eurogroup
- Intertech: Σε 0,51 έως 1,13 ευρώ το εύρος αξίας ανά μετοχή για τη δημόσια πρόταση της CD Media
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις