Πούλησε 7,8 εκατομμύρια οχήματα κατά τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, σημειώνοντας άνοδο 5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος
Η Toyota Motor, ανακοίνωσε ότι η παγκόσμια παραγωγή της αυξήθηκε 11% τον Σεπτέμβριο και σημείωσε άνοδο για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, καθώς τόσο οι πωλήσεις όσο και η παραγωγή αυξήθηκαν στις ΗΠΑ, την κορυφαία αγορά της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας.
Η παγκόσμια παραγωγή της Toyota για τον Σεπτέμβριο έφτασε τα 918.146 οχήματα.
Η παραγωγή για το μήνα στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 29% λόγω της ισχυρής ζήτησης για υβριδικά οχήματα και της ανάκαμψης από την περσινή διακοπή της παραγωγής δύο μοντέλων.
Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων στον κόσμο ανακοίνωσε ότι η παραγωγή στην Ιαπωνία αυξήθηκε κατά 9% και στην Κίνα κατά 16%.
Οι παγκόσμιες πωλήσεις αυξήθηκαν για ένατο συνεχόμενο μήνα τον Σεπτέμβριο, σημειώνοντας άνοδο 3% σε 879.314 οχήματα, με τις πωλήσεις στις ΗΠΑ να αυξάνονται κατά 14%, αντισταθμίζοντας τη μείωση 1% στην Κίνα και 5% στην Ιαπωνία.
Η Toyota πούλησε 7,8 εκατομμύρια οχήματα κατά τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, σημειώνοντας άνοδο 5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Τα στοιχεία παραγωγής και πωλήσεων περιλαμβάνουν την πολυτελή μάρκα Lexus.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Hλεκτρικός «Μοναστηράκι»: Σοβαρό πρόβλημα στατικότητας στον μεταλλικό σκελετό
- Πρώτη δημόσια εμφάνιση ως ζευγάρι για Τζάστιν Τριντό – Κέιτ Πέρι
- Εμπορικός Στόλος: Αύξηση 0,4% στη δύναμη του τον Αύγουστο 2025
- ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 12,2% στις οικοδομικές άδειες τον Ιούλιο – Στο +200,5% η Στερεά Ελλάδα
- Τζαμάικα: Ο τυφώνας Melissa ενισχύθηκε στην κατηγορία 5
- HSBC: Ζημία 1,1 δισ. δολαρίων μετά την δικαστική απόφαση στην υπόθεση Μάντοφ
- Σουηδία: Η ιστορία των απεργών που δεν λυγίζουν στη δύναμη της Tesla
- Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: «Aνυπομονώ να συνεργαστώ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους υπουργούς του»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









