"Η Ευρωπαϊκή Ένωση, μία από τις πιο εχθρικές και καταχρηστικές φορολογικές και δασμολογικές αρχές στον κόσμο"
Με δασμούς 200% απείλησε, σε όλα τα κρασιά και τα αλκοολούχα ποτά που προέρχονται από χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, εάν οι Βρυξέλλες δεν καταργήσουν τους δασμούς που επιβάλουν στο αμερικανικό ουίσκι.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση, μία από τις πιο εχθρικές και καταχρηστικές φορολογικές και δασμολογικές αρχές στον κόσμο, η οποία δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό να εκμεταλλεύεται τις ΗΠΑ, μόλις έθεσε έναν δυσάρεστο δασμό 50% στο ουίσκι», έγραψε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Truth Social.
«Εάν αυτός ο δασμός δεν αφαιρεθεί αμέσως, οι ΗΠΑ θα θέσουν σύντομα δασμό 200% σε όλα τα ΚΡΑΣΙΑ, ΣΑΜΠΑΝΙΑ & ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΤΗΝ Ε.Ε.. Αυτό θα είναι πολύ καλό για το για τις επιχειρήσεις του Κρασιού και της Σαμπάνιας στις ΗΠΑ».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ασφάλειες: Η αφαίμαξη με τα συμβόλαια υγείας συνεχίζεται – Έφθασαν τα ειδοποιητήρια με νέες αυξήσεις 9%
- Ιβάν Σαββίδης: «Πακετάρει» τα μέσα ενημέρωσης και ρίχνει νέο χρήμα στο Open
- Coca Cola 3E: Τί φέρνουν στην κατανάλωση οι γεωπολιτικές εντάσεις και η αύξηση του καφέ
- Ο Τέλης Μυστακίδης χρηματοδότης του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ
- Τουρκία: Ανέβασε χάρτη στην UNESCO που χωρίζει στα δύο το Αιγαίο
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή του Μαραθώνα
- Τραμπ από G7: «Το Ιράν θέλει αποκλιμάκωση»
- Νέα Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον ΑΘΕ και στις σήραγγες Αγ. Κωνσταντίνου – Καμένων Βούρλων
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις