«Το Ιράν δεν κερδίζει αυτόν τον πόλεμο», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος
«Το Ιράν θέλει αποκλιμάκωση» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Σύνοδο Κορυφής των G7 στον Καναδά, που βρίσκεται σε εξέλιξη σήμερα, Δευτέρα (16/6).
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το skynews, όταν ρωτήθηκε για το αν γνωρίζει από διαμεσολαβητές ή αξιωματούχους ότι το Ιράν πράγματι ζητά να αποκλιμακωθεί η ένταση με το Ισραήλ -στον απόηχο και του δημοσιεύματος της Wall Street Journal, το οποίο αποκάλυπτε πως η Τεχεράνη επιδιώκει συνομιλίες με το Ισραήλ για τερματισμό των εχθροπραξιών – ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε,
«Ναι, θα ήθελαν να μιλήσουν, αλλά θα έπρεπε να το είχαν κάνει νωρίτερα».
«Το Ιράν δεν κερδίζει αυτόν τον πόλεμο», πρόσθεσε στη συνέχεια ενώ όταν ρωτήθηκε τι θα χρειαζόταν για να εμπλακούν οι ΗΠΑ στρατιωτικά είπε: “Δεν θέλω να μιλήσω γι’ αυτό”.
Σημειώνεται ότι οι ηγέτες της ομάδας των επτά ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη- G7 συνέταξαν ένα προσχέδιο κοινού ανακοινωθέντος, με το οποίο απευθύνουν έκκληση για αποκλιμάκωση της ισραηλινο-ιρανικής σύρραξης, σύμφωνα με δύο πηγές και ένα προσχέδιο που περιήλθε στη γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.
Ωστόσο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει υπογράψει το προσχέδιο, σύμφωνα με τις πηγές.
Στο κείμενο αυτό, οι G7 δεσμεύονται να διαφυλάξουν τη σταθερότητα των αγορών, μεταξύ άλλων τις αγορές ενέργειας και λένε ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα.
«Υπό την ισχυρή ηγεσία του προέδρου Τραμπ, οι Ηνωμένες Πολιτείες επιστρέφουν στην ηγεσία των προσπαθειών για την αποκατάσταση της ειρήνης σε όλο τον κόσμο. Ο πρόεδρος Τραμπ θα συνεχίσει να εργάζεται για να διασφαλίσει ότι το Ιράν δεν θα μπορέσει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο», δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου σε απάντηση για τα σχέδια του Τραμπ σχετικά με την κοινή δήλωση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πάνω από 61.000 εισιτήρια στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων
- Τσίπρας: Η ανασύνθεση της προοδευτικής παράταξης δεν είναι μία εύκολη υπόθεση
- Πάνω από 20 δισ. δολάρια χρηματοδότησης αναμένεται να αντλήσει η Anthropic
- Ποινή έως και ισόβια και αφαίρεση Ιθαγένειας για το σμήναρχο που συνελήφθη για κατασκοπεία
- Διορία 48 ωρών από το υπουργείο Παιδείας στο ΑΠΘ για εξηγήσεις για τα σοβαρά επεισόδια
- Νεφέλη Τίτα: Η Ελληνίδα σημαιοφόρος στην Τελετή Εναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων
- Λάθος σε ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων με οικονομικές επιπτώσεις 44 δισ. δολαρίων
- Επενδυτικό πακέτο 2 δισ. δολάρια από τη Σαουδική Αραβία για τη Συρία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









