Τα αμερικανικά πλήγματα έχουν ως βασικό στόχο την καταστροφή ιρανικών πυραυλικών συστημάτων και την εξουδετέρωση του ιρανικού Πολεμικού Ναυτικού, ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Donald Trump, παραδέχθηκε δημόσια ότι οι αμερικανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράν ενδέχεται να οδηγήσουν σε απώλειες μεταξύ των Αμερικανών στρατιωτικών, κάνοντας λόγο για «μείζονες επιχειρήσεις μάχης» που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Όπως εξήγησε, τα αμερικανικά πλήγματα έχουν ως βασικό στόχο την καταστροφή ιρανικών πυραυλικών συστημάτων και την εξουδετέρωση του ιρανικού Πολεμικού Ναυτικού. Οι επιχειρήσεις αυτές έρχονται σε συνέχεια επανειλημμένων προειδοποιήσεων από την Ουάσιγκτον και το Ισραήλ ότι θα προχωρήσουν σε νέα στρατιωτικά χτυπήματα, εφόσον η Τεχεράνη συνεχίσει τόσο το πυρηνικό της πρόγραμμα όσο και την ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων.
Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που ανάρτησε στην πλατφόρμα Truth Social, ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι η κυβέρνησή του έχει λάβει «κάθε δυνατό μέτρο» για τον περιορισμό του κινδύνου για το αμερικανικό προσωπικό που βρίσκεται στην περιοχή. Ωστόσο, προειδοποίησε ότι το ιρανικό καθεστώς επιδιώκει, όπως είπε, να προκαλέσει θύματα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο απωλειών.
Ο Τραμπ ανέφερε ότι είναι πιθανό να χαθούν ζωές «θαραλλέων Αμερικανών ηρώων», επισημαίνοντας πως οι απώλειες αποτελούν συχνό φαινόμενο σε συνθήκες πολέμου. Υποστήριξε, πάντως, ότι οι επιχειρήσεις δεν αποσκοπούν σε άμεσο πολιτικό όφελος, αλλά –κατά την έκφρασή του– υπηρετούν έναν μακροπρόθεσμο και «ευγενή» σκοπό.
Αργότερα, ο Λευκός Οίκος διευκρίνισε ότι δεν προβλέπεται νέα ομιλία του προέδρου προς το έθνος στο άμεσο μέλλον. Ο Τραμπ μετέβη το βράδυ της Παρασκευής στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, όπου από το θέρετρο Mar-a-Lago παρακολουθεί τις εξελίξεις και τον συντονισμό των επιχειρήσεων.
Μαζί του βρίσκονται ο επικεφαλής του Πενταγώνου, Pete Hegseth, καθώς και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, πτέραρχος Dan Caine, οι οποίοι συμμετέχουν στις διαβουλεύσεις για την πορεία και την κλιμάκωση των στρατιωτικών ενεργειών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Στα Στενά του Ορμούζ κοιτούν οι εφοπλιστές, ενώ οι «σκοτεινές» ροές πετρελαίου φουσκώνουν
- Φωτιά τώρα στον Σχίνο Λουτρακίου – Επί ποδός η Πυροσβεστική
- Εργατικό δυστύχημα στη Σίνδο: 56χρονη συνεθλίβη από βιομηχανικό πλυντήριο
- Νάγκελ: Οι τιμές θα μείνουν υψηλές ακόμη και αν λήξει σύντομα ο πόλεμος στο Ιράν, δεν θα επιστρέψουν…
- Axios: Ο Τραμπ «δένει» συμφωνία με το Ιράν και αδειάζει τον Νετανιάχου
- Κομισιόν: Υπεγράφη η δανειακή συμφωνία SAFE για την ενίσχυση της άμυνας της Ελλάδας
- ΗΑΕ – Ιράν: Παρασκηνιακή συμφωνία για αποδέσμευση 20 δισ. δολαρίων με αντάλλαγμα τον τερματισμό επιθέσεων
- ΗΠΑ: Πράσινο φως από το υπ. Δικαιοσύνης στο mega deal Paramount – Warner Bros
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








