Ο Αμερικανός πρόεδρος προέβλεψε ότι οι δασμοί θα κάνουν τις ΗΠΑ πιο ισχυρές και πιο ανθεκτικές από ποτέ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως οι ΗΠΑ θα βγουν «πιο δυνατές» από τους δασμούς που ανακοίνωσε την Τετάρτη.
«Η εγχείρηση τελείωσε. Ο ασθενής επιβίωσε και αναρρώνει. Η πρόγνωση είναι πως ο ασθενής θα είναι πολύ πιο δυνατός, πιο μεγάλος, πιο καλά, και πιο ανθεκτικός από ποτέ. Κάντε την Αμερική Μεγάλη Ξανά!» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος στην πλατφόρμα Truth Social.
Στα μέτρα που χαρακτήρισε ως τρόπο «απελευθέρωσης» της αμερικανικής οικονομίας, ο πρόεδρος περιέλαβε ένα δασμό 10% που θα ισχύει σε όλες σχεδόν τις εισαγωγές από τις ΗΠΑ από τις 5 Απριλίου.
Ο Τραμπ αποκάλυψε επίσης σαρωτικούς «ανταποδοτικούς» δασμούς σε αγαθά από μια σειρά από τους μεγαλύτερους εμπορικούς εταίρους της Αμερικής. Οι δασμοί των ΗΠΑ στην Κίνα, τον μεγαλύτερο εξαγωγέα αγαθών στον κόσμο, θα αυξηθούν σε περισσότερο από 54% αφού ο Τραμπ επέβαλε επιπλέον δασμούς 34%, επιπλέον του 20% που επέβαλε στο ασιατικό έθνος νωρίτερα φέτος.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Sabo: Επεκτείνει περαιτέρω τις δραστηριότητές της στις υπηρεσίες ναυτιλίας
- Προς ελληνικό Netflix η συνεργασία ΑΝΤ1, Star, Mega, Alpha που ”μεθοδεύεται” δύο χρόνια
- Ζωή Ζαχαριάδου: Από την Creta Farms, νέα HR Director στο Βιολογικό Χωριό
- ΗΠΑ: Έκτακτη παρέμβαση Τραμπ για την πληρωμή εργαζομένων στα αεροδρόμια
- ΠΑΣΟΚ: Αποκλείει μετεκλογική συνεργασία με τη ΝΔ
- Ενας μήνας πόλεμος στο Ιράν
- Larry Fink: Χρειαζόμαστε περισσότερους υδραυλικούς και λιγότερους δικηγόρους στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης
- Όλο και πιο ψηλά η τιμή του πετρελαίου κίνησης (diesel): Στα €2,10 η μέση τιμή στη χώρα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








