«Έχουν όλοι τους κουραστεί να πολεμούν», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος
Ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η κατάπαυση του πυρός η οποία τέθηκε σε ισχύ νωρίτερα χθες Παρασκευή στη Λωρίδα της Γάζας ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς «θα κρατήσει».
«Νομίζω ότι θα κρατήσει, ναι. Έχουν όλοι τους κουραστεί να πολεμούν», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο, επαναλαμβάνοντας πως έχει την πρόθεση να ταξιδέψει το σαββατοκύριακο στο Ισραήλ, όπου έχει προσκληθεί να απευθύνει ομιλία στην Κνέσετ – το κοινοβούλιο –, καθώς και στην Αίγυπτο.
Είπε ακόμη πως σχεδιάζει να συναντηθεί με «πολυάριθμους ηγέτες» στην Αίγυπτο μεθαύριο Δευτέρα, για να συζητήσουν σχετικά με το μέλλον της Λωρίδας της Γάζας, θυλάκου που έχει υποστεί καταστροφή πελώριων διαστάσεων έπειτα από δυο χρόνια πολέμου. Σημείωσε πως η συνάντηση πιθανόν θα γίνει στο Κάιρο.
Ο Αμερικανός πρόεδρος προεξόφλησε εξάλλου πως η κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας θα οδηγήσει σε ευρύτερη ειρήνευση στη Μέση Ανατολή.
«Έχουμε αυτή τη στιγμή μερικά μικρά θερμά σημεία, όμως είναι πολύ μικρά… Θα είναι πολύ εύκολο να τα σβήσουμε. Αυτές οι φωτιές θα σβήσουν πολύ γρήγορα», υποσχέθηκε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Exxon: Πετρελαϊκός γίγαντας 80 δισ. δολαρίων βάζει τέλος στον πόλεμο με το Καζακστάν
- Ανθεκτική η αγορά εργασίας στις ΗΠΑ – Επιτάχυνση της παραγωγικότητας στο β΄ τρίμηνο
- Ευρωπαϊκές αγορές: Κέρδη και νέο ενδοσυνεδριακό ρεκόρ για τον Stoxx 600
- ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών: Στρατηγικός ρόλος στο Great Sea Interconnector μέσω του ΑΔΜΗΕ
- CrediaBank: Στα 23 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το α΄εξάμηνο, αυξημένα κατά 368%
- ΠΡΟΝΤΕΑ Α.Ε.Ε.Α.Π. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΑΝΑΓΟΡΑΣ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Στο στόχαστρο της Γερουσίας ο Φάουτσι: Παραπομπή για περιφρόνηση του Κογκρέσου
- ΑΔΜΗΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. - Ενημέρωση σχετικά με την εταιρεία ειδικού σκοπού Great Sea Interconnector
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








