"Πρέπει να υπάρξει κάποια μορφή ειρηνευτικής δύναμης στην Ουκρανία"
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες Τρίτη ότι ο ουκρανός ομόλογός του Βολοντίμιρ Ζελένσκι θέλει να πάει στην Ουάσιγκτον αργότερα αυτήν την εβδομάδα για να υπογράψει τη συμφωνία για τα ορυκτά, η οποία είναι κομβικής σημασίας για την προσπάθεια του Κιέβου να κερδίσει τη συνεχιζόμενη υποστήριξη των ΗΠΑ στον πόλεμό της με τη Ρωσία.
«Πρέπει να υπάρξει κάποια μορφή ειρηνευτικής δύναμης στην Ουκρανία», δήλωσε ο Τραμπ, σημειώνοντας ότι πρέπει να υπάρξει κάποια μορφή ειρηνευτικής δύναμης στην Ουκρανία, εάν επιτευχθεί συμφωνία για τον τερματισμό της σύγκρουσης.
Σύμφωνα με τους Financial Times, το Κίεβο έχει συμφωνήσει με την Ουάσιγκτον τους όρους για τα ορυκτά, με ουκρανούς αξιωματούχους να ελπίζουν ότι θ’ αντιστρέψουν το κλίμα βελτιώνοντας τις σχέσεις με την κυβέρνηση Τραμπ και θ’ ανοίξουν τον δρόμο σε μακροπρόθεσμες εγγυήσεις ασφαλείας.
Ο πρόεδρος Ζελένσκι συμπεριέλαβε για πρώτη φορά μια ενδεχόμενη συμφωνία για τα ορυκτά στο λεγόμενο «σχέδιο νίκης» που παρουσίασε στον πρόεδρο Τραμπ τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Ουάσιγκτον.
Ουκρανοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι το Κίεβο είναι πλέον έτοιμο να υπογράψει τη συμφωνία (ακόμα και μέχρι την Παρασκευή) για την από κοινού ανάπτυξη των ορυκτών πόρων του, συμπεριλαμβανομένου του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, αφού οι ΗΠΑ απέσυραν την απαίτησή τους για μερίδιο 500 δισ. δολαρίων από την εκμετάλλευση αυτών των πόρων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- SPIEGEL: Έφοδος της γερμανικής Αστυνομίας στην Deutsche Bank – Έρευνα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος
- Ντόρα Μπακογιάννη: Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης
- Εργαζόμενοι στην Επιθεώρηση Εργασίας: «Μόλις το 30% – 40% των εργατικών ατυχημάτων καταγράφεται»
- Στα Δικαστήρια Τρικάλων οι τρεις συλληφθέντες για τη φονική έκρηξη στο εργοστάσιο «Βιολάντα»
- Alzheimer Europe: Στις 236.473 οι πάσχοντες με άνοια στην Ελλάδα το 2025
- Τραμπ για Ιράν: Ο χρόνος τελειώνει, μεγάλη αμερικανική ναυτική δύναμη στην περιοχή
- Alumil: Εγκρίθηκε η παροχή εγγύησης υπέρ της θυγατρικής στην Αίγυπτο
- Εξετάζει την πρωτοβουλία “Stop Destroying Videogames” η ΕΕ μετά το 1.3 εκατ. υπογραφές
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








