Το Δικαστήριο Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ αποφάνθηκε χθες Τετάρτη ότι ο Αμερικανός πρόεδρος υπερέβη την εξουσία του στην επιβολή δασμών
Η κυβέρνηση Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ να παρέμβει ακόμα και την Παρασκευή αν το Δικαστήριο Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ δεν αναστείλει αμέσως τη δικαστική απόφαση που έκρινε ότι οι περισσότεροι δασμοί του Τραμπ είναι παράνομοι, όπως μεταδίδει το Bloomberg.
Σε δικαστικό έγγραφο που κατέθεσε την Πέμπτη στην Ουάσινγκτον, το Υπουργείο Δικαιοσύνης δήλωσε ότι η απόφαση που εξέδωσε το Δικαστήριο Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ, μια ημέρα νωρίτερα, βλάπτει τη διπλωματία της κυβέρνησης και παρεμβαίνει στην αποκλειστική εξουσία του προέδρου Τραμπ να διεξάγει τις εξωτερικές υποθέσεις.
Το υπουργείο ζητά από το δικαστήριο να αναστείλει την έκδοση της απόφασης.
«Ελλείψει τουλάχιστον προσωρινής ανακούφισης από αυτό το δικαστήριο, οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να ζητήσουν επείγουσα ανακούφιση από το Ανώτατο Δικαστήριο αύριο», ανέφερε η κυβέρνηση.
Εν τω μεταξύ, ανώτεροι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου υποβαθμίζουν τις επιπτώσεις της δικαστικής απόφασης που μπλοκάρει σειρά από δασμολογικά μέτρα του Τραμπ, εκφράζοντας πεποίθηση σίγουρης νίκης στην έφεση.
«Αν κάποιος πιστεύει ότι εξεπλάγη η κυβέρνηση, ας το ξανασκεφτεί», δήλωσε στην τηλεόραση του Bloomberg ο Πίτερ Ναβάρο, σύμβουλος εμπορίου του Τραμπ. «Τίποτα δεν έχει αλλάξει επί της ουσίας».
Το Δικαστήριο Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ αποφάνθηκε χθες Τετάρτη ότι ο Αμερικανός πρόεδρος υπερέβη την εξουσία του όταν επικαλέστηκε τον Νόμο περί Διεθνών Οικονομικών Εξουσιών Έκτακτης Ανάγκης για να δικαιολογήσει μέρος των σαρωτικών δασμών που επέβαλε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Motor Oil: Στις 23 Σεπτεμβρίου η πληρωμή των οφειλόμενων τόκων στους ομολογιούχους
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεσμεύτηκαν Porsche, Ferrari και ακίνητα της πρώην πολιτεύτριας της ΝΔ, Πόπης Σεμερτζίδου
- ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 7,2% στον Δείκτη Παραγωγής στις Κατασκευές το β’ τρίμηνο 2025
- Ευρωπαϊκή καμπάνια με συμμετοχή ΕΟΦ: «Τα φάρμακα δεν είναι καραμέλες»
- Παναθηναϊκός: Aλλον ένα προπονητή διώχνει ο «looser» Αλαφούζος
- Premia Properties: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά ξενοδοχείου στις Κανάριες Νήσους
- Novartis: Ποινές φυλάκισης με 3ετή αναστολή για “Σαράφη” και “Κελέση”
- ΔΕΗ myHome Plan: Νέο προϊόν σχεδιασμένο για τις ανάγκες των οικογενειών
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις