Ο Ντόναλντ Τραμπ και η Νάνσι Πελόζι δεν είχαν ποτέ καλές σχέσεις. Αυτό φάνηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του Ρεπουμπλικανού πρώην προέδρου των ΗΠΑ, με εκατέρωθεν αντεγκλήσεις, σκίσιμο επιστολών και προσβολές. Έτσι, ο Τραμπ δεν θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστη την επίσκεψη Πελόζι στην Ταϊβάν, παρεκκλίνοντας από την πλειονότητα των Ρεπουμπλικανών που τάχθηκαν υπέρ.
«Γιατί είναι η “τρελή Νάνσι” Πελόζι στην Ταϊβάν;», έγραψε ο Τραμπ στην πλατφόρμα του Truth Social. Έτσι, crazy Nancy, την αποκαλούσε όσο ήταν πρόεδρος.
«Πάντα προκαλεί προβλήματα. Τίποτα που κάνει δεν βγαίνει σε καλό (Δύο αποτυχημένες παραπομπές, απώλεια της πλειοψηφίας στο Κογκρέσο κ.λπ.). Παρακολουθώ!» πρόσθεσε.
Η Πελόζι και άλλα πέντε μέλη των Δημοκρατικών του Κογκρέσου προσγειώθηκαν στην Ταϊπέι το απόγευμα της Τρίτης, τοπική ώρα, καθιστώντας την πιο υψηλόβαθμη εκλεγμένη αξιωματούχο των ΗΠΑ που ταξίδεψε στην Ταϊβάν από τότε που ο τότε Πρόεδρος της Βουλής, Νιουτ Γκίντριτς, έκανε το ίδιο το 1997.
Το γραφείο της Πελόζι είχε ανακοινώσει προηγουμένως ότι θα επισκεφθεί τη Σιγκαπούρη, τη Μαλαισία, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία, αλλά απέφυγε να αναφέρει την Ταϊβάν έως ότου εκείνη προσγειώθηκε στην Ταϊπέι.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Λαβρόφ δηλώνει έτοιμος για συνάντηση με Ρούμπιο
- Ανοίγουν της Δευτέρα τα σχολεία στο κρητικό Ελ Πάσο (Βορίζια)
- Bernard Fontana (CEO EDF) στους FT: Επιτάχυνση στους νέους πυρηνικούς αντιδραστήρες με «βιτρίνα» το Sizewell C
- Private equity στο κυνήγι αγοράς περιουσιακών στοιχειών ευρωπαϊκών βιομηχανιών
- Λευκός Οίκος για BBC: Μηχανή προπαγάνδας με 100% fake news
- Στις ΗΠΑ ο πρόεδρος της Συρίας, Άχμεντ Σάρα, πρώην «τρομοκράτης»
- Σαμαράς κατά Μητσοτάκη: Υβρίδιο σημιτικού ΠΑΣΟΚ με μπλε χρώμα έχει καταντήσει η Νέα Δημοκρατία
- Ακυρώνονται εκατοντάδες πτήσεις στης ΗΠΑ λόγω του κυβερνητικού shutdown
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








