«Τα δεξαμενόπλοιά μας συμμορφώνονται πλήρως με όλους τους κανονισμούς κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους και της δραστηριότητάς μας», απαντά ο Έλληνας εφοπλιστής
Ο Έλληνας εφοπλιστής Γιώργος Οικονόμου έχει πουλήσει οκτώ παλαιότερα δεξαμενόπλοια τύπου aframax τους τελευταίους 12 μήνες, τα οποία πλέον μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο υπό τη νέα τους ιδιοκτησία.
Αξιόπιστες πηγές της Tradewinds επιβεβαίωσαν τις συναλλαγές, οι οποίες άρχισαν να γίνονται γνωστές στην ευρύτερη αγορά όταν τα πλοία παραδόθηκαν στους νέους τους ιδιοκτήτες και άλλαξαν ονόματα. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η TMS Tankers — μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης aframax παγκοσμίως — πούλησε τα πλοία σε Κινέζους αγοραστές με έδρα το Χονγκ Κονγκ.
Οι πωλήσεις των οκτώ δεξαμενόπλοιων, ηλικίας 16 έως 19 ετών, ακολουθούν το γνώριμο μοτίβο πώλησης παλαιότερων δεξαμενόπλοιων και LNG carriers σε εταιρείες με κινεζική ή μεσανατολική σύνδεση, που στη συνέχεια καταλήγουν σε ρωσικά δρομολόγια.
Η μεταφορά ρωσικού αργού πετρελαίου κάτω από το ανώτατο όριο τιμής των G7 στα 60 δολάρια το βαρέλι δεν υπόκειται σε κυρώσεις. Η πτώση των παγκόσμιων τιμών έχει οδηγήσει ναυτιλιακές και ασφαλιστικές εταιρείες που συνδέονται με τις G7 να αυξήσουν την έκθεσή τους στη ρωσική αγορά φέτος, σύμφωνα με αναλυτές.
Σε δήλωσή του στο TradeWinds, ο Γιώργος Οικονόμου ανέφερε:
«Τα δεξαμενόπλοιά μας συμμορφώνονται πλήρως με όλους τους εφαρμοστέους κανόνες και κανονισμούς κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους και της δραστηριότητάς μας.
Η δέσμευσή μας στη συμμόρφωση με όλες τις εφαρμοστέες κυρώσεις και διεθνείς κανονισμούς ισχύει και στην περίπτωση πωλήσεων πλοίων.
Επιβεβαιώνω ότι οι ενδελεχείς έλεγχοι συμμόρφωσης ήταν, όπως πάντα, αναπόσπαστο μέρος της διαδικασίας πώλησης.
Αλλά, όπως καταλαβαίνετε, μετά την πώληση δεν έχουμε κανέναν έλεγχο ή εμπλοκή στη δραστηριότητά τους, οπότε δεν μπορώ να σχολιάσω ούτε επιθυμώ να κάνω υποθέσεις. Επιπλέον, συνεχίζουν να ισχύουν οι συνήθεις πολιτικές μας σχετικά με την αποκάλυψη ευαίσθητων ή εμπορικά εμπιστευτικών πληροφοριών.»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- BriQ Properties: Πιστοληπτική διαβάθμιση “AA” από την ICAP CRIF RATINGS
- “A Night for the Nationals”: Η Allwyn ένωσε showbiz και αθλητισμό σε μια λαμπερή βραδιά
- Συναγερμός σε “κίτρινο φόντο” για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς στην Επικράτεια
- Ferryhopper: Ακτοπλοϊκά εισιτήρια έως 20 ευρώ για περισσότερα από 30 νησιά το φετινό καλοκαίρι
- Νέα στοιχεία ζητά η Αρχή Eλέγχου Αγοράς από τις ασφαλιστικές για αυξήσεις στα συμβόλαια υγείας
- Επιφυλακτικότητα και μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές μετά το τεχνολογικό κραχ
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Rheinmetall: Στρατηγική συμφωνία στην αμυντική βιομηχανία
- ΔΕΗ: Γιατί κλείνει ο κύκλος του λιγνίτη στη Δυτική Μακεδονία – Απαντά για την απόσυρση των παλιών εκσκαφέων
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








