Ελλάδα

Τραγωδία στα Τέμπη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ Σπ. Πατέρας

Απαγορεύτηκε η έξοδός του από τη χώρα, ενώ υποχρεώθηκε να καταβάλλει εγγύηση 50.000 ευρώ - Απολογείται αύριο μέλος του ΔΣ του Οργανισμού

Ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους, καταβολής εγγύησης 50.000 ευρώ και απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε ο Σπύρος Πατέρας, πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ μετά την απολογία του στον εφέτη ανακριτή, για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διατάραξη ασφάλειας των συγκοινωνιών που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο πολλών ατόμων, αλλά και δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για ανθρωποκτονία και βαριές σωματικές βλάβες κατά συρροή από αμέλεια.

Η δίωξη στον κ. Πατέρα ασκήθηκε στα τέλη Αυγούστου, δεν απολογήθηκε όμως, όπως ήταν προγραμματισμένο στις 5 Σεπτεμβρίου, καθώς ήταν η ημέρα που ξεκίνησαν οι πλημμύρες στη Θεσσαλία.

Παράλληλα ο κ. Πατέρας διώκεται σε βαθμό πλημμελλήματος για παράβαση καθήκοντος καθώς ήταν ο άνθρωπος που υπέγραψε την μετακίνηση του σταθμάρχη που ήταν σε υπηρεσία το μοιραίο βράδυ που έγινε δυστύχημα προκειμένου να μετακινηθεί από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στον ΟΣΕ.

Για αυτή την υπόθεση έχει ήδη ασκηθεί δίωξη σε 15 άτομα, δύο έχουν προφυλακιστεί ο 59χρονος σταθμάρχης και ο επιθεωρητής του ΟΣΕ στη Θεσσαλία.

Υπενθυμίζεται ότι ο εφέτης-ανακριτής, που έχει αναλάβει την υπόθεση και σηκώνει το βάρος της υπόθεσης προκειμένου να αναζητήσει ευθύνες σε όποιο βαθμό κι αν βρίσκονται φαίνεται, ότι βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της έρευνας και ενδεχομένως θα προχωρήσει στην άσκηση και νέων διώξεων.

Αύριο, Πέμπτη, απολογείται μέλος του Δ.Σ. του ΟΣΕ και την άλλη εβδομάδα άλλος ένας πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu