Μέχρι το τέλος Απριλίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 490 εκατ. ευρώ της Τράπεζας Αττικής, αν και είναι ανοιχτά πολλά μέτωπα και διαδικασίες που θα πρέπει να ολοκληρωθούν ώστε η τράπεζα να πάει στην αύξηση με την Thrivest στο πλευρό της.
Για να γίνει αυτό:
1ον: Η Thrivest συνεχίζει τον έλεγχο των στοιχείων της τράπεζας. Αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες οπότε θα υπάρξει και η πρόταση προς το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την συμμετοχή της στην ΑΜΚ. Ωστόσο έχουν γίνει συζητήσεις με το Ταμείο και τους όρους που βάζει το σχήμα Μπάκου – Καϋμενάκη – Εξάρχου, για τη συμμετοχή του στην αύξηση με ποσό ως 100 εκατ. ευρώ.
3ον: Η τράπεζα θα ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα 2022 στο τέλος Μαρτίου.
4ον: Θα πρέπει να υποβληθεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το νέο ενημερωτικό δελτίο της αύξησης, το οποίο αναμένεται να πάρει έγκριση από το ΔΣ της τράπεζας αύριο Τετάρτη.
Και την ίδια ώρα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν έχει ξεκαθαρίσει – παρά τον έλεγχο που διενήργησε – τι ακριβώς «παίζει» « και… «παίχτηκε» με τη μετοχή της τράπεζας.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές η Thrivest, έχει καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να αγοράσει μετοχές της Αττικής από το ταμπλό, αφού σε καμία περίπτωση δεν θέλει να γίνει μέρος της χειραγώγησης.
Μάλιστα τόσο η Τράπεζα της Ελλάδος, όπως και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, έχουν ενημερωθεί από την Thrivest, ότι η συμμετοχή της στην αύξηση θα γίνει με την αγορά αδιάθετων μετοχών.
Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρονται και στην ανησυχία της ΤτΕ για τη χειραγώγηση της μετοχής, αλλά και για την «αδράνεια» της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, καθώς αυτό ενδέχεται να επηρεάσει αρνητικά την αύξηση κεφαλαίου.
Αν και στην τελευταία, ακούγονται φήμες για… Ησαΐα χόρευε και κουφέτα!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Σύγκρουση Γεωργιάδη – ΠΙΣ για αποχωρήσεις γιατρών από το ΕΣΥ
- ΕΣΗΕΑ: Καταδικάζει τις επιθέσεις κατά των Κουκάκη και Τριανταφύλλου, επειδή έκαναν ερωτήσεις
- Ευρωπαϊκές αγορές: Ποδαρικό στην εβδομάδα με απώλειες
- Έλον Μασκ: Αγωγή κατά Apple και OpenAI για αθέμιτη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης
- Intel: Πιθανόν η συμφωνία με τον Τραμπ να ενέχει κινδύνους για τους μετόχους
- Μουζάκης: Μετατροπή ομολογιών σε μετοχές
- Λαγκάρντ: Οι δασμοί Τραμπ δεν απειλούν την ανάκαμψη της ευρωζώνης
- Άνοιξε για το κοινό το Άλσος της Χωροφυλακής
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις