Οικονομία

Τράπεζα Πειραιώς: Υποστηρικτικές των προσδοκιών οι πρόσφατες αναβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας

Η δυναμική στην αγορά ομολόγων οδήγησε τον ΟΔΔΗΧ στην άντληση €850 εκατ. από επανεκδόσεις το τρίμηνο Μάϊος – Ιούλιος και €3,5 δισ. από νέα έκδοση με λήξη τον Ιούλιο του 2038

Στο δελτίο οικονομικών εξελίξεων της Τράπεζας Πειραιώς, οι οικονομολόγοι της τράπεζας εκτιμιούν ότι η απόφαση αρχικά του οίκου R&I να επαναφέρει το αξιόχρεο του Ελληνικού Δημοσίου στην επενδυτική βαθμίδα, προχωρώντας σε αναβάθμιση κατά μια βαθμίδα σε BBB- με σταθερές προοπτικές, αποτελεί ένδειξη της πορείας για ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας της ελληνικής οικονομίας και από τους αναγνωρισμένους από την ΕΚΤ, οίκους αξιολόγησης.

Αντίστοιχα, κινήθηκε και ο οίκος Scope Ratings στις 4 Αυγούστου αναβαθμίζοντας την πιστοληπτική βαθμίδα στο BBB- με σταθερές προοπτικές.

Οπως αναφέρει η τράπεζα, «παρόλο που η R&I και η Scope δεν αναγνωρίζονται επισήμως από την ΕΚΤ, η κίνηση αυτή είναι υποστηρικτική των προσδοκιών των αγορών για επανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας μέχρι το τέλος του έτους με την S&P να αποφασίζει στις 20 Οκτωβρίου και την Fitch στις 2 Δεκεμβρίου του 2023.

Η ανθεκτική, μέχρι στιγμής, δυναμική στην αγορά ομολόγων οδήγησε τον ΟΔΔΗΧ στην άντληση €850 εκατ. από επανεκδόσεις το τρίμηνο Μάϊος – Ιούλιος και €3,5 δισ. από νέα έκδοση με λήξη τον Ιούλιο του 2038 η οποία προσέλκυσε το ενδιαφέρον των επενδυτών με συντελεστή κάλυψης στο 3,89 και συνοδεύτηκε από προσφορά ανταλλαγής των ομολόγων με λήξη το 2024 και 2025», καταλήγει.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Οικονομία

close menu