Ελλάδα

Τραπέζι της Πρωτοχρονιάς: Απογειώθηκαν οι τιμές στα κρέατα – «Χρυσό» το αρνί με 15 ευρώ το κιλό

Παραμένει «βασιλιάς» το μοσχάρι με 18 ευρώ το κιλό - «Σαφάρι» των καταναλωτών στα κρεοπωλεία για προσφορές

Απλησίαστες τείνουν να γίνουν οι τιμές των κρεάτων, με τους καταναλωτές να έχουν εδώ και καιρό μειώσει τις ποσότητες που αγοράζουν αλλά και τη συχνότητα της κατανάλωσης προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες τιμές που συναντούν στον πάγκο του χασάπη.

Οι τιμές στα κρεοπωλεία έχουν πάρει την ανιούσα και διαμορφώνονται ως εξής: Το αρνί μπορεί να φτάνει μέχρι και τα 15 ευρώ το κιλό, ενώ το μοσχαρίσιο κρέας μέχρι και 18 ευρώ το κιλό σε κάποια κρεοπωλεία. Αλλά και στο χοιρινό παρατηρείται αύξηση φτάνοντάς το στα 7,50 ευρώ το κιλό.

Οι καταναλωτές έχουν ξεκινήσει «σαφάρι» για το απαραίτητο κρέας του εορταστικού τραπεζιού με τις τιμές, προς το παρόν να είναι – όπως λένε – σχεδόν απαγορευτικές.

Σύμφωνα με τον Αντώνη Καραμιχάλη, ιδιοκτήτη κρεοπωλείου, που μίλησε στο Mega, «η κίνηση είναι πολύ μεγάλη, ειδικά τις τελευταίες μέρες και με μεγάλη μας έκπληξη υπάρχει «κίνηση» στην αγορά του αρνιού. Υπάρχει μεγάλη ζήτηση και μετά σε χοιρινό και παρασκευάσματα. Υπάρχει αύξηση στις τιμές και δυστυχώς ο τελευταίος τροχός της αμάξης είναι ο κρεοπώλης και ο καταναλωτής. Δεχθήκαμε μια μεγάλη αύξηση πάνω από ένα ευρώ το ελληνικό αρνί έχει φτάσει στα 15 ευρώ το κιλό. Στις παρασκευές, πχ μπιφτέκι γεμιστό με τυρί κρέμα είναι στα 3 ευρώ το τεμάχιο, είναι τεμαχιακή η τιμή δηλαδή», συμπλήρωσε.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu